Utolsó forduló következik a norvég másodosztályú focibajnokságban. Az már korábban eldőlt, hogy az 1. helyezett Aalesunds FK és a 2. helyezett Sandefjord Fotball jutnak fel simán a norvég élvonalbeli bajnokságba, ám a végül a harmadik feljutást jelentő felsőházi osztályozó meccseken való részvételre még több csapat esélyes. Köztük van az ezen a mérkőzésen vendég Kongsvinger is.

Erre a felsőházi osztályozóra a 3-6. helyeken végzett csapatok jutnak be, de az ezen a Jerv - Kongsvinger meccsen érdekelt 43 pontos vendégcsapat egyelőre csak az osztályozós helyeken kívüli pozícióban, a 7. helyen van. Ez a dolog nem jelent problémát a kongsvingeri csapatnak, hiszen két riválisa éppen egymás ellen játszik az utolsó fordulóban. Egészen pontosan KFUM Oslo - Sogndal találkozót rendeznek majd az utolsó fordulóban, s mivel jelenleg a KFUM Oslo és Sogndal is 45-45 ponttal rendelkezik, ezért ha győz idegenben a 43 pontos Kongsvinger, azon az előbb említett mérkőzésen pedig vereséget szenved az egyik csapat, akkor a Kongsvinger pontjainak száma 46-ra emelkedik, miközben a KFUM Oslo - Sogndal mérkőzés vesztes csapata marad 45 pontnál.

Azaz: idegenbeli győzelme esetén előzni fog a Kongsvinger és osztályozós lesz, miközben pedig azon a másik meccsen vesztes csapat a feljutási osztályozót is bukni fogja. Vagyis van tétje ennek a Jerv - Kongsvinger találkozónak a vendégek számára, hiszen egy itteni győzelem esélyt jelenthet a norvég élvonalba való feljutásra. (Persze, ha döntetlen lesz azon a meccsen, akkor az “szívás” lesz a Kongsvinger számára.)

Még az is könnyebbé teheti a kongsvingeri csapat dolgát, hogy Grimstad város focicsapata, a Jerv az alsóházban van, de hiába a 16 csapat közül hiába csak 12. helyezett, mert még így sem lesznek egyáltalán kiesési problémái. Vagyis ezen a meccsen úgy játszhatnak a Jerv játékosai, hogy már megnyugodhattak és számukra már teljesen mindegy, hogy mi fog történni ebben az utolsó fordulóban és csakis azért kell meccselniük, mert muszáj. Miközben az ellenfél Kongsvinger számára az idegenbeli győzelem általi feljutási osztályozó elérése a cél.

Tipp: győz a Kongsvinger.

Teljes játékidő - Mérkőzés