Nem "viszem" túlzásba a tétet, mert a hazai csapatnak volt egy igencsak hajtós mérkőzése a hétközi Bajnokok Ligája-fordulóban. Azért arról mégis érdemesnek tartom megemlékezni, hogy azon a 4-4-es eredménnyel zárult Chelsea-Ajax BL-meccsen voltak öngólok, büntetők, piros lapok, kapufák, óriási kapusbravúrok, a kettős kiállítás után az összes mezőnyjátékosukkal támadó hollandok, 1-4-es eredményről 4-4-re való egyenlítés, hatalmas hazai nyomás a vendégekre, VAR által elvett gól az angoloktól, satöbbi. Számomra, kétségtelenül, a BL-ősz kimagaslóan legjobb mérkőzése volt az a Chelsea-Ajax találkozó.

Ennél a Chelsea - Crystal Palace angol élvonalbeli bajnokinál szerintem nem "fenyeget" annyira izgalmas összecsapás, mint amilyen az a hétközi BL-meccs volt. Ettől függetlenül mégis úgy döntöttem, hogy tippelek erre a találkozóra. És ha már tippelek, akkor - számomra természetesen - a hazaiak győzelmére tippelek. Zömében fiatal és nagyon fiatal játékosok alkotják Lampard "csikócsapatát", s náluk abban a korban nem jelent gondot egy hétközi hajtósabb mérkőzés és a regeneráció sem.

Szerintem valamerre már megemlítettem korábban, hogy ez a mostani Chelsea játéka engem olykor az FC Liverpool játékára emlékeztet. Természetesen ezt a dolgot nem kell eltúlozni és illik megtartani a méreteket és megfelelő távolságot. Ám mivel olykor némileg a kedvenc focicsapatoméra hasonlít a Chelsea játéka, számomra természetes, hogy szurkolok a londoni Kékeknek és a győzelmükre tippelek. Pluszban még egy másik, általam nagyra értékelt csapatra is emlékeztet ez a Chelsea. Ezúttal nem is elsősorban a játékra, hanem a harcmodorra, a mindenáron támadni és gólt szerezni akarásra gondolok. Az a nagyszerű csapat pedig, amelyikre kezd emlékeztetni ez a Lampard-féle Chelsea, nem más, mint az az évekkel ezelőtt Jupp Heynckes edző által irányított és 2013-ban BL-győztes Bayern München.

Ennél a Chelsea - Crystal Palace találkozónál lehetne írni olyanokat, hogy Jorginho, Loftus-Cheek és Rüdiger, illetve Sakho és Wickham fognak kimaradni a csapatokból, de várhatóan még Barkley és Mount, illetve Townsend és McArthur is. Ám nálam ez most nem fontos, mert a Chelsea kapcsán megemlékezhettem arról a "nagy" Bayern Münchenről.

Tipp: győz a Chelsea.

Chelsea - Crystal Palace: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp