Akad pár érdekesnek ígérkező mérkőzés a Tweede Divisie szombati kínálatában, én elsősorban a Jong Volendam - Kozakken Boys találkozóra leszek kíváncsi, mivel az előjelek igencsak gólzáporos találkozót sejtetnek.

A kis Volendam újoncként nem kezdte valami jól a harmadosztályt. 10 forduló alatt mindössze egyetlen győzelem, 6 vereség és 3 pontosztozkodás, ráadásul az az 1 sikerecske is az 1. játéknapon volt. Egyvalamiben azonban topon vannak a narancs-feketék, mégpedig a gólok számában. Majdcsak 2 gólt szereznek és 3-at kapnak be átlagban meccsenként, egészen pontosan 4.8 ez a mutató. Otthon képesek hajmeresztő eredményeket produkálni, mint pl. az AFC elleni 4:6, vagy a Koninklijke elleni 3:6, legutóbb pedig a listavezető IJsselmeervogels otthonában játszottak 3:3-as döntetlent.

A Kozakken Boys valamivel azért jobban teljesít aktuális vendéglátójánál, de a formájuk hagy kívánnivalót maga után. A werkendami együttes az előző 4 játéknapon mindössze 1-szer tudott nyerni, ezzel per-pillanat a maga 16 pontjával a 8. helyen áll. Érdekesség a piros-fehérekkel kapcsolatban, hogy házon kívül 4-szer annyi pontot gyűjtöttek, mint saját stadionjukban. És bár nem számítanak annyira "overes" csapatnak, mint a volendamiak, ettől az átlaguk még 3 felett van és azt sem árt megemlíteni, hogy a hazaiaknál komolyabb játékerőt képviselő Noordwijk otthonában egy 5-öst gurítottak (5:2).

Szóval 10 hely és 10 pont a különbség a felek között, de a hazaiak kaotikussága volt a tipp kiválasztásánál a legerősebb tényező. Már a 4. vonalban is 4 fölé rúgott a meccseiken leeső gólok átlaga és erre idén igyekeznek rátenni még egy lapáttal. Akik a tipp zöldülésében nagymértékben segíthetnek, az vendégoldalon a Tejan - Conraad - Ouja trió, még a kis Volendam-nál Roy Tol, van Montfort, Youssouf Blell vagy épp El Kadiri gyarapíthatja góljai számít. Személy szerint azt várom a találkozótól, hogy a kis "Oranje" egy támadóbb 4-3-3-al ismét beleszalad a késbe, de odatesznek ők is 2-3 találatot. Ebből a szemszögből nézve a Kozakken sikerében szintén nagy érték lapulhat, de én azért csak maradok az eredeti 4.5 over tippnél.

Gólok száma - Felett/alatt