A Tromso idén is küzd a kiesés ellen és az elmúlt évekhez hasonlón sikeres lehet ebben a harcban 2019-ben is. Két hazai bajnokija maradt és ezeken kell annyi pontot gyűjteniük, amennyi elég lesz az osztályozó elkerüléséért folytatott harcban. Ehhez a körülmények adva vannak.

Pár éve olvastam egy cikket arról, hogy a Tromso mennyire erős, miután észak Norvégiában elkezdődik a tél (vagy még tart a szezon elején). Hát Tromsoben már igencsak tél van. A fórumba posztoltam két videót a Tromsdalen meccséről múlt héten, akik ilyen téli körülmények között vívták már a meccsük a Tromso stadionjában - és nyertek is (3-0). 93 éve nem esett annyi hó (70 centi) a városban november elején mint most, így joggal számolhatjuk ezt a tényezőt előnyként az északi városban. Egyébként a hazai formájuk kezd javulni, miután két hete 4-2-re nyertek a Ranheim ellen, előtte pedig egy ötöst szórtak a masszív KBK-nak.

Múlt héten a Brann ellen a Valerenga véget vetett egy 12 meccses nyeretlenségi sorozatnak. Ezzel bebiztosították a bennmaradásukat és a szezont körülbelül le is zárhatják. Ronny Deilát sok kritikai érte az utóbbi időben, azonban igencsak meg kellett küzdenie az elemekkel. Kulcsjátékos szerződött el tőle a nyáron, míg sok sérült is sújtotta őket az őszi szezonban. A tél egyik nagy kérdése lesz, hogy bizonyíthat-e tovább, vagy át kell adnia a stafétát Oslóban. A múlt heti Brann elleni találkozón se sziporkázott azért az együttese. Shala lőtt egy szép gólt (majd megsérült) és onnan a vendégek domináltak. Azt megköszönhették Nilsen mesternek, hogy megint 7 védőt játszatott a csapatban, így pedig nem meglepő, hogy csak a végére erősödött be az ellenfél. Itt, most nagyobb esélye van annak, hogy a nyeretlenségi sorukhoz térnek vissza.

Fontos hiányzók vannak mindkét oldalon. A hazaiaknál eltiltás miatt Onni Valakari, míg sérülés okán Azemi és Berntsen nem lesz ott. Valószínűleg ők kezdenének, ha bevethető állapotban lennének. A másik oldalon is hasonló a helyzet, miután a csapatkapitány Jonatan Tollas biztosan, míg Shala és Laedre Bjordal valószínűleg hiányozni fog a kezdőből. Kíváncsian várhatjuk, hogyan tudnak hozzászokni az északi körülményekhez, azonban leszögezhetjük, hogy ez biztosan nem az ő malmukra hajtja a vizet!

Tromsø - Vålerenga: Dupla esély - Dupla esély tipp