Az FA Kupa első fordulójában az összes párharc közül itt van a legnagyobb differencia. A ligás és ligán kívüli csapatok mérkőzése mindig különleges, de mivel a favorit lesz a házigazda a Maldon & Tiptree számára jókora pofon van kinézőben. Az elmúlt évek megmutatták, hogy csak egy-egy osztálynyi különbségnél milyen különbségek vannak, itt jó pár divíziót kell menni, s a pénteki Carlisle győzelem is előrevetíti, hogy milyen forgatókönyv várható itt.

A hazai együttes elég jó mérleggel bír a non-ligás csapatokkal szemben, utolsó 9 ilyen mérkőzésükből nyolcat sikeresen teljesítettek, de az FA Kupában az elmúlt évek rendre az első körös búcsúkról szóltak, most 2015 után először jó esélyük van arra, hogy újra megéljék a második fordulót. A negyedosztályban a hármas nyeretlenségi sorozatuk okán visszacsúsztak a 16. helyig, de az alsóházi együttesek közül ők lőtték az egyik legtöbb gólt.

A vendégegyüttes útja augusztus 24-ével kezdődött, azóta több selejtezőkörön keresztül küzdöttek azért, hogy történetük során először szerepeljenek a világ legrangosabb kupasorozatának főtábláján. A klub életében óriási mérföldkő e meccs, az új miliőt már mindenki várja. A játékosoknak ez karrierjük legfontosabb meccse. Az Isthmian Északi csoportjában 8 kör után százszázalékosak, 25-4-es gólkülönbségük rendkívül imponáló, de azért a kupa selejtezőkörében rendre betaláltak a gyengébb ellenfelek is.

A két csapat között minden tekintetben hatalmas a különbség. A Leyton Orient a szezon legnagyobb különbségű győzelmét fogja aratni. Tipp: hazai csapat 3.5 gól felett.

Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt