A Fight Night 163 során az UFC visszatér az öreg kontinensre, a sorozat következő állomása Oroszországban Moszkva lesz, ahol az Ibragimov - Edward Herman könnyűsúlyú párharcban a hazai közönség győzelemmel számol.

Az amerikai már jócskán túl van karrierje zenitjén, lassan 2 évtizede tevékenykedik az MMA világában, 22 UFC mérkőzés van a háta mögött, ellenben fizikailag korához képest még mindig jó szinten van, amit jól mutat, hogy soha nem volt olyan sűrű menetrendje, mint az elmúlt 12 hónapban. Eredményesség szempontjából már nem ilyen fényes a helyzet, sőt. Ugyan legutóbbi meccsét megnyerte Patrick Cummins ellen, amivel egy 3 éves nyeretlenségi etapot zárt le, de Short Fuse ott is eléggé alárendelt szerepben volt honfitársa ellen.

Az orosz a Fight Night ázsiai túráján elszenvedte karrierje első vereségét. A Dél-koreai Jung Da Un ellen több találatot vitt be, de erősségét nem tudta érvényesíteni a földharcban. Összességében a szakma számára csalódás volt az UFC debütálása, mindenesetre a kínai gálával szemben most élvezheti a hazai pálya előnyét.

E súlycsoportban fontos a fogyasztás, de a két harcos között döntő faktor a korkülönbség is, mivel az orosz 15 évvel fiatalabb. Hermannak 24-14-es mérlege van, ami az utolsó négy meccsen 1-3-as mérleggel romlott, míg Khadis tizedik meccse előtt 8-1-es rekorddal bír.

Khadis Ibragimov még csak most ismerkedik az UFC világával, viszont a Dél-koreai elleni vereséggel, a jövője szempontjából létfontosságúvá vált számára az amerikai elleni meccs.

Bokszpárbaj esélyek - Mérkőzés