Ennek a meccsnek a végeredménye nekem nem kérdéses, ezért is lepődtem meg ezen a viszonylag magas oddson. A Vác jelenleg toronymagasan a leggyengébb klub a másodosztályban, értelmes meccset még nem láttam tőlük. A Győr ellen elcsíptek egy pontocskát a defenzív játékukkal (0-0), de az a pontszerzés nem nekik volt köszönhető, hanem a győriek bénázásának és szerencsétlenkedésének (rúgtak pár kapufát). Utána Budafokon sem volt értelmes akciójukv (0-2), és legutóbb a hullagyenge Haladás ellen sem bírtak támadásokat vezetni (0-3). Az előrejátékuk annyira gyenge, hogy nem is lehet róla értelmesen beszélni. És most a bajnokság legszervezettebb védelme érkezik hozzájuk, komolyan gondolja bárki, hogy gólt lőnek a Gyirmótnak?!.

Az holtbiztos, hogy Csertői Aurél gárdája nem fog gólt kapni ettől a szedett-vedett együttestől. A kérdés az, hogy a túlzottan defenzív Vácot hogyan tudja feltörni a Gyirmót. Én úgy látom, Csertői minden csapatánál az a legnagyobb probléma, hogy képtelen a kreatív focit összehozni velük, valahogy a támadásokkal minden csapatának problémái akadnak. Baromi kevés kreativitás szorult Csertőibe, ezért is nem vitte sokra sem Pakson, sem Szombathelyen. Az MTK ellen egy szabadrúgás után szereztek gólt, szóval a Csank mester által imádott „rögzített szituációkból” képesek gólt lőni.

Valami ilyesmit várok most is. A Vác védekezik majd ezerrel, szökőévente átjut a félpályán, parkoltatja a buszt a kapuja előtt, a Gyirmót pedig kreativitás nélkül próbál gólt szerezni. A nagy nyomásban lesz egy szöglet vagy szabadrúgás, ami majd valahogy megpattan egy védőn, és a 0-1 vagy 0-2 végeredménnyel mindenki boldogan mehet haza. 1.40-ért ezt megéri megjátszani.

Vác FC - Gyirmot FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp