Szívem szerint arra írtam volna elemzést, hogy az MTK-Siófok meccsen a második félidőben esik több gólt, de sajnos ilyen fogadási lehetőség az unibet kínálatában nem volt.

Az Ajka csapata az utolsó négy mérkőzésén (három bajnoki és egy kupameccs) vereséget szenvedett. Kiss Károly edzőnek jelenleg sok-sok problémája van. Ami nekem a tipp szempontjából tetszik, hogy a legutóbbi mérkőzésükön A Budaörs ellen először kapott lehetőséget Berla Attila kapus, akit a Budapesti Honvédtól kapott kölcsön a klub. Egyértelmű, hogy egy kapusnak hónapok kellenek, amíg összeszokik a védőjátékosokkal, szóval egy pár mérkőzés erejéig bizonyosan lesznek problémák hátul. A Budaörs ellen is volt egy bakija, amikor a kezéből kipattant a labda, szerencséjükre akkor az a kapufára pattant tovább a laszti.

Most azt a Dorogot fogadja az Ajka, akikről írtam múlt héten. Szerintem az egyik legjobb formában most ők vannak, a Békéscsabát is könnyedén küldték haza (4-1), csak a mérkőzés vége előtt engedtek ki, és adtak egy büntetőt az ellenfélnek. Az utolsó négy bajnoki mérkőzésüket megnyerték (Budaörs, ETO FC Győr, Soroksár, Békéscsaba). A játékosok közül Csillag Dárius egyedül sérült, játéka kétséges, a többiek a szakmai stáb rendelkezésére állnak.

Az Ajka edzőjének, Kis Károlynak a helyzetét nehezíti, hogy a Budaörs elleni mérkőzésen Kenderes és Csizmadia Zoltán is megkapta ötödik sárga lapját, így rájuk biztosan nem számíthat a szakvezető, emellett továbbra is többen bajlódnak kisebb sérüléssel, így több kérdőjel is van a hétvégi kezdőcsapatban.

Összességében én úgy vélem, sok gólt láthatunk majd, mindkét együttes támadó felfogásban játszik. Ezért először a gólokra mentem rá, mert szerintem 2,5 gól felett lesz a végeredmény, de ahogy elemeztem az Ajka játékát, egyre jobban megtetszett a vendég győzelem is. Az Ajka szerintem most mélyponton van, tartalékos a keret, legutóbb a nem túl acélos Budaörs is több helyzetet dolgozott ki ellenük, bár csak hármat váltott gólra. Ha megnézzük, még a DNB-vendég győzelem is jobb szorzót ad, mint az over 2,5, így én inkább ezt választottam végül.

FC Ajka - Dorogi FC: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp