A világ legjobb csapatához látogat a világ legjobb bajnokságának jelenlegi ötödik helyezettje (bár pontszámban ugyanannyi gyűjtött, mint a harmadik helyen álló Ferencváros).

Az ETO a regnáló BL-győztes, egyben regnáló Magyar Bajnok és Kupagyőztes is... gyakorlatilag mindent megnyernek, amiben elindulnak, de ez ma már megszokott, sőt, elvárás arrafelé. Ilyen az idei szezon is, amit ennek megfelelően 100%-osan abszolválnak egyelőre. Általában az egyetlen kérdés az szokott lenni, hogy hány gólt tesznek közé, illetve, hogy hány lőtt gólig jutnak NzeMinko-ék.

Ez a keret gyakorlatilag erre a rohanós játékra lett összerakva, amit a Győr játszik. Márpedig a rohanós játék hozza a sokgólos meccseket, de legalábbis a sok győri gólt mindenképp. A győriek gólátlaga pont 33 a magyar bajnokságban, ezt ma hazai terepen tovább javíthatják. Az a fura helyzet ugyanis, hogy a héten ez a komolyabb meccs, nem a BL. Ott ugyanis könnyebb dolguk lesz, ott majd lehet gyakorolni, ma jobban kell koncentrálni. Ez a koncentráció ha meglesz, nem kell izgulni a 33.5 over-en, ugyanis ez a Győr egy félidő alatt akár 18-19 gólt is könnyedén tud dobni.

A Loki évről évre javuló tendenciát mutat, idén is ostromolják a dobogó környéki helyezéseket, nem érdemtelenül. Hajlamosak a sok gólos meccsekre is, bármikor partnerek tudnak lenni egy jó kis adok-kapokban.

Ilyen meccsek eredménye, hogy például a nem túl acélos Békéscsaba is eljutott ellenük 30-ig, valamint sokat mondó, hogy a szintén nem világverő MTK vendégeként 36 (!) gólt tudtak kapni a 33 dobott gól mellé.

Egy koncentrált Győrt várok, akik arra készülnek, hogy komolyabb ellenállásba ütközhetnek ma, márpedig kevés ilyen meccsük van egy szezonban. Ennek megfelelően komolyan állnak majd a feladathoz, ami felkészülés lehet a későbbi, keményebb BL-meccsekre. A megfelelő hozzáállás pedig számunkra megfelelő mennyiségű gólt jelenthet, szerintem ma megdobja az ETO a 34-et legalább.

Győri Audi ETO KC (n) - DVSC Schaeffler (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp