Na, szóval: ez az F-csoportban rendezendő Románia - Svédország Európa-bajnoki selejtező amolyan "hatpontos" mérkőzés. Ugyanis egyelőre még mindkét válogatottnál vannak EB-kvalifikációs esélyek. És emiatt, természetesen, remények is. A házigazda román alakulat 14 ponttal 3. helyezett, míg a vendég svéd válogatott egyelőre kedvezőbb helyzetben van, hiszen 15 ponttal 2. helyezett. Vagyis pillanatnyilag az van, hogy a svéd csapat EB-szereplő, miközben a román csapat pedig nem EB-szereplő. Simán változhat a helyzet, hiszen mindössze csak 1 pont a két együttes közötti különbség, ráadásul pedig otthon játszik a 3. helyezett válogatott és idegenben játszik a 2. helyen levő csapat. Sőt, amolyan ráadásabbul még az is van, hogy azonos a két csapat gólaránya (Románia: +9 gól, Svédország: +9 gól).

Az már korábban eldőlt, hogy ebből az F-csoportból a 20 ponttal 1. helyezett Spanyolország tutira biztosan ki fog jutni a következő kontinensbajnokságra. Most pedig az következik, hogy ezen a Románia - Svédország mérkőzésen nagyon nagy valószínűséggel az is kiderül majd, hogy ebből a csoportból - a spanyolokon kívül - még melyik válogatott lesz EB-résztvevő. Ugyanis 2 forduló van még hátra, s a románok a svédekkel otthon és majd a spanyolokkal idegenben fognak játszani, míg a skandinávok a románok elleni idegenbeli találkozó után hazai pályán fognak focizni a 3 ponttal a csoport utolsó előtti helyén levő Feröer-szigetek ellen.

Valószínűsíthető, hogy azt a Feröer-szigetek utolsó mérkőzést meg fogják nyerni a svédek. Ez viszont azt jelenti a románoknak, hogy nekik kötelező a svédek elleni győzelem, utána pedig kell még egy bravúrdöntetlen is a már csoportgyőztes és EB-résztvevő egykori világbajnok és Európa-bajnok Spanyolország otthonában, a madridi Wanda Metropolitano stadionban. A románok csak és kizárólag ezen 4 pont megszerzése után juthatnak ki az Európa-bajnokságra.

Most az lesz náluk, hogy mindenképpen nyerniük kell a svédek ellen. Eléggé egyértelmű, hogy gólt vagy gólokat kell szerezniük a győzelemhez. Ezért tehát én pedig arra tippelek, hogy szereznek majd legalább 1 gólt a győzelmi kényszerben levő románok.

Tipp: 0.5 gól felett a hazai csapat.

Románia - Svédország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp