Az ATP Finals arnyekaban is zajlik az elet, az olaszorszagi Ortisei challengeren peldaul osszejohet egy szinolasz finale. A friss NextGen bajnok Sinner dontobe jutasa talan valoszinubb, de Vanni is jo eselyekkel indul az elodontojen, raadasul szep szorzon lehet nyeretni.

A jo oreg Luca soha nem volt tenyezo komolyabb mezonyben, a 100. a legjobb helyezese a ranglistan, egyetlen ATP finaleban volt erdekelt (amit majdnem meg is nyert), de a azert challengereken osszegyujtott jopar trofeat. Nevezhetjuk egydimenzios jatekosnak, a szervajan kivul eleg suta a pali, de kozel ket meteres magassaganak koszonhetoen azok pokolla tudjak tenni az ellenfel eletet. Plane ilyen boritason, fedett korulmenyek kozott sul a keze, ennek megfeleloen egeszen hihetetlen eredmenyeket produkal a heten. Az ezen a szinten jol csengo Ehrat, Baldi, Pellegrino, Gojowczyk negyest gyurte le, raadasul egyik sem tudta brekelni! Sot annyira jatekba lendult, hogy utobbi kettonek kiosztott egy-egy 6-0 -t is!

Ofner nagyobb tehetsegnek indult, mint aminek ma tunik, de megrekedt a fejlodese. Az osztrakot is sokszor segiti ki a nagy szervaja, nem meglepo hogy itt magara talalt, bar a sorsolas is kifejezetten kegyes volt hozza. Ket tehetseges, de rutintalan hazai fiatal, illetve a mult hetet vegigtolo Novak jutott neki. Vannihoz kepest docog a jateka, honfitarsat hullamzo meccsen gyozte le, Musetti pedig nagyon nem volt clutch, szamtalan lehetoseget hagyott kihasznatlanul, nem volt olyan sima, mint azt az eredmeny sugallja.

Vanni eddig parade, az hogy o bageleket osztogat, hatalmas bravur. Breket meg nem kapott, nagy valoszinuseggel szombaton sem fog, akkor pedig a hazai kozonseg a gyozelemhez segitheti. Egesz heten vele tartottam, ezt sem lehet otthagyni.

Vanni, Luca - Ofner, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp