Dominic Thiem hatalmasat fejlődött idén, az osztrákot abszolut salakmenőnek tartottuk, aki a keménypályán majdnem hogy szédült, aztán 2019-ben az van, hogy több versenyt nyert kemény borításon, mint salakon. Ebben sokat segített az új edzője, Nicolas Massu is, akinek az irányításával felgyorsult az osztrák játéka. Már nem indul el annyi versenyen, mint az előző években, így bőven maradt még benne szufla az év végére, a mostani elődöntőkből szerintem a legfittebb játékos. Brutál jól alkalmazkodott ehhez az extrém gyors borításhoz, ami a világbajnokságon van, kettőben verte Federert, az év egyik legjobb meccsén verte Djokovicot, majd tuti csoportelsőként tartalékolhatott Berrettini ellen, ahol a sima vereség is belefért. Mind a két oldalról nagyon stabilon üt most, felszállóból veri el a vonalakat, nálam a vb esélyese Thiem.

Zverevnek óriási szerencséje volt, hogy elsőként játszott Nadallal, mert a spanyol azon a meccsen a leggyengébb formáját mutatta, egy ki-ki meccsen tegnap szerintem Nadal nyert volna. Medvedev ellen is vele volt Fortuna, az orosznak minden esélye elszállt már addigra, nem is tette magát oda száz százalékosan. Amin tudott és akart játszani az ellenfél, az a Tsitsipas elleni meccs volt, és hát ott le is mosták Zverevet. Hatalmasakat szervál, 230 fölöttieket is, viszont ha nem jön, akkor labdamenetben bajban van, egy kissé érdektelen Medvedev is 80% körül nyerte az ötnél több ütéses labdameneteket.

Thiem sokkal jobb formában van, jobban alkalmazkodott a borításhoz, és nem mellesleg csütörtök délután játszott utoljára, míg Zverev tegnap késő este fejezte be az utolsó csoportkörös meccsét. Nagyon sima osztrák győzelmet várok, 2:0.

Thiem, Dominic - Zverev, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp