A napi tippes topikban is irtam, nem szeretem amikor egy tornan nem figyelnek olyan "aprosagokra", hogy az egyik fel egy nappal tobbet pihenhet mint a masik. Thiem (es Federer) igy eleve elonyben van, bar nalam ez a meccs amugy is formalitas.

Az osztrak elete legjobb formajaban van. Voltak hullamvolgyei iden is, de ev vegere nagyon osszeallt a jateka, es a korabbi evekkel ellentetben a fizikuma is tokeletes. Karriercsucsot jelento 5 tornagyozelmet utogetett ossze, nem is akarmilyeneket. A pekingi es barcelonai diadal mellett eloszor nyert Masterst, megtorte rossz sorozatat es eloszor nyert Kitzbuhelben, sot, meg Becsben is. Ezeknek koszonhetoen megnott az onbizalma es az etvagya is, Londonban (ahol eddig mindig leszerepelt) Federert es Djokovicot is szo szerint leutotte a palyarol, foghatatlan a srac. Ket meccs utan tovabb is ment, ahogy varhato volt, Berettini ellen csak megmozgatta magat, elengedte a dolgot a bukott tb utan.

Zverevnek tinikent volt utoljara ilyen "gyenge" eve, nem ehhez szoktunk. Mindossze egy tornat nyert, egyszeruen nem fejlodik tovabb, kiismerheto lett, raadasul nincs eleg onbizalma, nincs egy momentum amit atlenditene a holtponton. Van amikor elkapja a fonalat, sulnek a nagy elso szervak, es nem lehet vele mit kezdeni, de tobbnyire szenvedes nezni is. Nadalt is gyakorlatilag kiszervalta, gondoltam cimvedokent megint leuti majd a mezonyt. De nem. Csaloka, mert ez a Rafa nem 100-as, Tsitsipas agyonverte, a motivalatlan Medvedevvel pedig szerencseje volt.

2016 korul tobb nagy meccset is jatszottak, tobbnyire Thiem gyozelemmel, azota raadasul csak az osztrak kemeny palyas jateka fejlodott. Dominic intenziv jateka tul sok lesz Zverevnek, szorossa is csak akkor tudja tenni, ha kb hibatlanul szerval es tiszta lesz a feje. Es ugye ne feledjuk, a nemet tegnap este (!) meg sorsdonto meccset vivott...

Thiem, Dominic - Zverev, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp