Bízzunk benne, hogy Dajka László ért a focihoz, mert akkor egy nyerő tippel gazdagodhatunk a Kisvárda-Debrecen találkozó kapcsán. A hazaiak szakvezetője sok gólos mérkőzést vár, melyre jó alapot szolgáltathat a két csapat eddigi első osztályú múltja. Pályaválasztástól függetlenül a két csapat mérkőzésein mindig született legalább 3 gól és tulajdonképpen most sincs semmi akadálya, hogy folytassák sorozatukat a csapatok.

Félig tele, félig üres pohárral vonult a bajnoki szünetre a Várda, mert Pakson a mérkőzés hajrájában vezetést szerzett ugyan a szabolcsi alakulat, de előnyét nem tudta megtartani. Pedig a szoros középmezőny miatt létfontosságú lett volna számukra a 3 pont, a győzelmek számának növeléséről már nem is szólva. Most adott a Kocsis János edző által irányított csapat számára a javítás lehetősége. Ehhez viszont a támadó szekcióban kell valami váratlant húzniuk Grozavéknak, mert ebbe a kisvárdai védelembe -szurkolóik legnagyobb bánatára- egy-két kapott gólt bele lehet kalkulálni. Elvileg rendelkezik a Kisvárda olyan támadókkal, akik ezt kompenzálni tudnák, gyakorlatilag a helyzetkihasználásukon múlik minden. Ha azon sikerült javítaniuk a bajnoki szünetben, akkor szép estét szerezhetnek a szurkolóiknak.

Debrecenben nagyon is tele volt az a bizonyos pohár a szünet előtt. A Ferencváros egy laza hatossal töltötte meg a hajdúsági korsót, így Herczeg Andrásnak adott volt a feladat az elmúlt napokra. Az, hogy valami nem kerek mostanság Debrecenben, az a szakvezető azon nyilatkozatából is kisejlik, amit a klub honlapjának adott. Pillanatnyilag a védekezés javítására fókuszáltak, de nem valami meggyőző számomra Herczeg erre adott megállapítása. A "meglátjuk, mennyire sikerül felkészülnünk erre" minden csak nem határozott állásfoglalás az én olvasatomban.

Ha hiszünk a Dajka Lacinak (miért ne hinnénk?), akkor itt sok gólos meccsünk úgy lesz, ha a hazaiak az első pillanattól támadólag lépnek fel és ebbe becsúszik egy-két védelmi hiba is részükről. Én mindenesetre sok gólban reménykedem és a hazai támadószekció feltámadását várom a mérkőzésen.

Kisvarda - DVSC Debreceni: Gólok száma - Felett/alatt tipp