Ennél a meccsnél korábban hosszasan gondolkoztam azon, hogy a gólokra fogadjak-e, hiszen - másokhoz hasonlóan - én is sokgólos összecsapást várok, ám végül mégis a hazaiak győzelmére való tippelés mellett döntöttem, mert elvileg nagyon kell a győzelemért járó 3 pont Pep Guardiola csapatának. Ugyanis az van jelenleg, hogy hiába telt el eddig csak 12 forduló az angol élvonalbeli bajnokságból, hiszen a bajnoki címvédő Manchester City máris 3 vereségnél tart és így az elsőségért zajló párharcban máris 9 pont hátránya van a 34 ponttal veretlenül listavezető FC Liverpool mögött. És az még csak hagyján, hogy egyre nagyobb az FC Liverpool mögött a hátrány, de már csak 4. helyezett a 25 pontos Manchester City, s már az egyaránt 26-26 pontos Leicester City és Chelsea is a katalán tréner együttese előtt vannak.

Most pedig Manchester City - Chelsea mérkőzés lesz, s egy hazai siker révén előzhet majd az észak-angliai csapat. Ismétlem, hogy ennél a találkozónál sokáig gondolkoztam a gólokra való fogadásban, de végül az előbb említett "muszáj" győzelmen kívül az döntött a hazai győzelemre való tipp mellett, hogy itt 1.47 a szorzó, míg a 2.5 gól felettinél csak a 1.42. Tudom, hogy nem nagy a különbség, sőt, talán még jelentéktelen is, de azért mégis több a semminél. Vélem én, itt és most, persze.

Hiányzók terén az lesz, hogy az egyik oldalon Bernardo Silva, Leroy Sane, Aymeric Laporte és Oleksandr Zinchenko, míg a másik oldalon Ruben Loftus-Cheek, Antonio Rüdiger, Ross Barkley, Christian Pulisic és Callum Hudson-Odoi fognak hiányozni. Ám szerintem ezeknél a csapatoknál felesleges ilyesmivel előhozakodni, hanem inkább azt lesz érdemes nézni, hogy a kutya csóválja-e a farkát vagy pedig a farok csóválja-e a kutyát. Vagyis Guardiola csapata verni fogja Lampard csapatát, vagy pedig Lampard csapata fogja-e oktatni Guardiola csapatát.

Tipp: győz a Manchester City.

Manchester City - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp