Mostmár tényleg elérkeztünk az év végéhez, már ami a profi teniszt illeti, Davis Cup döntőt rendeznek ma Madridban, Spanyolország versus Kanada, és aztán jöhet a jól megérdemelt pihi.

A kanadaiak első alkalommal járnak a döntőben a Davis Cup 1900-as megalakulása óta. Ami még különösebb, hogy Milos Raonic és Felix-Auger Aliassime nélkül jutottak el idáig, Shapovalov és Pospisil vezetésével, hol egyiknek hol másiknak ment jobban, hogy aztán a mindent eldöntő páros meccseket behúzzák. A Shapovalov-Nadal elvileg a második meccs lesz, előtte Lopez játszik Pospisillel, és ott benne lehet, hogy Kanada nyer, szóval elég fontos meccs lesz ez Nadalnak, és szerintem kettőben be is húzza. Shapovalovnak idén nem ment a legnagyobbak ellen, a párizsi ezres döntőjében és Sanghajban esélye sem volt Djokovic ellen, de Federer is lesimázta Miamiban, az elődöntőben. Fontos meccseken azért szembejön a valóság a legmagasabban rangsorolt kanadainak.

Nadal-Shapovalov Párizsban elmaradt Nadal sérülése miatt, ma már nem fog, akkor is sima spanyol wint vártam volna most is. A héten Madridban mindenkit tönkrevert, neki extra motiváció hazai pályán versenyezni, és hát tőle függ a spanyol csapat. A hét végére még egy fokozatott felkapcsolt, Scwartzman ellen 3 játékot bukott, Evansnek pedig négy gémet hagyott, nagyon úgy fest, hogy az a hasfal sérülés már a múlté.

Én úgy számolok, hogy Lopezt egyesben megveri Pospisil, és majd ezen a meccsen dől el, hogy mennek-e párosozni. Hiába a h2h 2:1 Shapovalovnak, az egyik győzelme Kanadában volt, amikor minden jött neki, a másik pedig a mostani párizsi tornáról van, amikor Nadal visszalépett. Sok még neki Nadal egy ilyen meccsen, 6:4 6:2 a számszerű tippem.

Shapovalov, Denis - Nadal, Rafael: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp