Október végén nyert utoljára mérkőzést a Napoli. Úgy vélem, hogy Ancelotti jelentős pozícióvesztésben van Olaszországban. Ez már nem az a csapat, amelyik néhány éve képes volt megszorongatni a Juventust a Serie A-ban. Tulajdonképpen Kloppéknak jó ómen a nápolyi vereség, ott kaptak ki tavaly is a Bl elhódítása előtt. Az Anfielden akkor is sikerült a revans, és szerintem most is visszavágnak majd.

Káprázatosan menetel a Liverpool a 2019/20-as szezonban. Meggyőzően vezeti az angol bajnokságot, jelenleg 12 ponttal. Nem is emlékszem, hogy mikor volt ekkora előnye bárkinek is a Premier League-ben. Közben a Ligakupában is áll a csapat, az FA még el sem kezdődött, a Bl-ben most pedig továbbjuthat a Mersey-parti alakulat. Döbbenetes adat, hogy a szeptember 17-ei nápolyi vereség óta tizenhárom tétmérkőzésen van túl a Liverpool, s 11-et megnyert!!!, döntetlenre végzett az MU elleni idegenbeli derbin, s a hazai Arsenal elleni Ligakupa meccsen (egy jó 5:5) is, de utóbbit 11-esekkel végül behúzta. Szerintem jelenleg nincs Európában ennél meggyőzőbb mutatóval rendelkező focicsapat, ezen a szinten meg pláne! A kötelezőket minimális erőbeosztással abszolválja a ’Pool, míg a nagy meccsekre borzalmasan fel tudja magát szívni az együttes és teret kap a „Klopp” faktor. Tudni kell, hogy nem csak szakmailag, de emberileg is nagyon felépítette az együttest a német tréner, az Anfield közönsége pedig az egyik, ha nem a legjobb a világon. Felesleges is szerintem taktikáról, játékosok formájáról értekezni esetükben, mert mint csapat van nagyon rendben, főként mentálisan a Liverpool. Egyszerű a képlet, egy győzelemmel továbbjutnak az angolok és visszavágnak az olaszországi zakóért.

Mély gödörben van a Napoli. Korábban arról volt híres a Vezúv tövében játszó gárda, hogy számolatlanul termelte a gólokat. Elveszítette csatáregyéniségeit a Napoli, de nem ténylegesen! Nem kiárusítás történt, mégcsak nem is sérüléshullám. Ancelotti 4-4-2-es játékrendszerében a gyors szélsők: Mertens, Callejon nem tudnak érvényesülni, s a szintén technikás cselező gépek (Insigne, Lozano) területei beszűkülnek. Bizony aggodalomra ad okot a Spal, Genoa, Salzburg és a Milan elleni döntetlen halmaz, korábban a hasonló ellenfeleit rendszeresen tömte a nápolyi csapat. Úgy vélem, hogy a Genk ellen összeszedi majd minden energiáját a záró fordulóban az olasz együttes, s továbbjut, de a liverpooli meccset elengedi.

Egyszerűen előrébb tart csapatként és klubként is a hazai gárda aktuális ellenfelénél. Úgy vélem, hogy Salah-ék győzelme 1.20 körüli szorzón lenne reális…na jó kamatoztassuk meg a tétünket 40 százalékon, nem bánom.

Liverpool - Napoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp