Szerintem Ausztrália a leggyengébb csapat a mostani világbajnokság mezőnyében, jó eséllyel az Elnöki Kupa utolsó helyét foglalhatja majd el, mint a legutóbbi szereplésükkor, 2013-ban. Az ázsiai bajnokság ÖTÖDIK helyével jutott ki, ilyen Kazahsztánok verték 8 góllal, de Japán majdnem 20 gólt tett közéjük. Utána a helyosztókon nagy nehezen megverték Indiát is Iránt, így lehetnek most itt. Egy normális kézilabdázójuk van, Sally Potocki, aki kb tud gólokat lőni, ő egyébként a német Leverkusen játékosa. Hogy jelenleg mit tudnak, vagyis mit nem, az erősen kérdéses, utolsó ismert meccsük ez a tavalyi ázsiai torna volt, jobbak valószínű, hogy nem lettek. Ők hat éve játszottak utoljára európai csapatokkal, akkor is mindenki szanaszét verte, többek között mi is, 39 gólig jutottunk ellenük, de például Kína 45 gólig sem állt meg.

A dánok is eléggé fekete lovak ebben a mezőnyben nekem, az elődöntőtől a nagy blamáig, szinte bármit el tudok róluk képzelni. Ők is a skandináv kézilabdát erőltetik, nagyon gyorsan támadnak, ami sok technikai hibát szül már a komolyabb csapatok ellen, gyors középkezdésből szinte átrohannak az ellenfeleken. Hagyományosan jók szélsőjátékokban, de lövőkben sincs hiány, a már rutinos Stine Jörgensen mellett a győri Ana Mette Hansenen is sok múlik majd, ami a dánok helyezését illeti.

A nagyarányú győzelem talán itt a legvárhatóbb, az ausztrálok bekerültek a halálcsoportba, itt 1000%, hogy a pofozógép szerepét töltik be, gyakran 40+ gólokat kapva. Ez a kézilabda, amit ezen a héten kapni fognak, túl sok lesz nekik, meg a hatodik kalapos csapatoknak, nem ehhez vannak hozzá szokva. Itt minimum 36 gólt várok a dánoktól.

Dánia (n) - Ausztrália nők: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp