Haugesundben vághat vissza az Odd az FKH-nak és egyben a Rosenborgnak. Óriási lehetőség előtt állnak és nagy blama lenne tőlük ezt nem kihasználni.

Továbbra is sok sérült van az FKH-ban (négy védő + Wadji), így messze nem a legerősebb összeállításukban lépnek majd pályára - azonban ehhez hozzászokhattunk az elmúlt pár hónapban. Nincs is ezzel baj, mivel most tudnak egyébként pihentetni is. Jövő héten a norvég kupában döntőznek, így mindenképpen prioritást fog élvezni nekik az a sorozat. El tudom képzelni, hogy okoznak meglepetést az összeállításban, miután igen hosszú szezonjuk volt (bajnokság, kupa a végsőkig, EL három kör) és jövő héten a trófea presztízse mellett az Európa Liga-selejtező indulást is nyeri a győztes. Ettől függetlenül egyáltalán nem lesz ez egy könnyű meccs az Oddnak.

Ami jó hír a vendégek számára, hogy Torgeir Borven ott lehet a meccsen. A csatár 99%, hogy gólkirály lesz miután egy laza 21 gólnál tart a bajnokságban. Nem kevesebb mint hattal veri a Molde támadó duóját és ő jelentheti a pluszt a két csapat kupameccse között. Pár hete az Odd vendégeként 3-0-ra nyert az FKH a norvég kupa elődöntőjében, azonban Borven ott nem léphetett pályára. Néztem azt a meccset és nagyon kiegyensúlyozott volt a végeredmény ellenére. Most itt a jó lehetőség az Odd számára, hogy visszavágjon és egy ponttal bebiztosítsa a dobogó alsó fokát és az Európa Liga indulást érő helyét. Három ponttal mennek a Rosenborg előtt, azonban az RBK gólkülönbsége már így is jobb, így egy vendég vereség és RBK győzelem esetén biztosan elveszítik a harmadik helyet! Egy pont kell az Oddnak legalább, míg hárommal meg lehet akár a második hely is (ha a Bodo kikap Moldéban).

Haugesund - Odds Ballklubb: Dupla esély - Dupla esély tipp