Az első kör egyik legnagyobb meglepetését Franciaország okozta, hogy a félidei vezetését leadta, és Dél-Korea megverte a regnáló világbajnokot.

Na de adok én még egy esélyt nekik, már csak azért is, mert két egymásutáni vereség nagyon nem fér bele a címvédőnek. Krumbholzék amúgy szeretnek bele aludni egy-egy világesemény első mérkőzésébe, az előző világbajnokságon is meglepetésre kaptak ki 24:23-ra a szlovénoktól, majd verték 7-tel Angolát. A tavalyi Európa-bajnokságon pedig az első körben szintén kikaptak a döntős oroszoktól, majd a második meccsen szanaszét verték a szlovénokat. Most kicsit ezt várom a holnapi meccstől, hogy szétcsapják a brazilokat, mert szét kell. Az első meccsen nem voltak túl élesek, nagyon sok helyzetet hagytak kiasználatlanul, az ETO embereitől is több kell, Edwige csak 1 gólt hozott beállóból, Nze Minko pedig 4-et.

A brazilok a 2013-as világbajnoki címükből élnek, gyakorlatilag az az egy év volt, amikor bejött nekik minden, egy kifutott eredmény, a következő két világbajnokságon kiestek, ahol a helyük van, a csoportkörből, vagy maximum a nyolcaddöntőben, az akkori lebonyolítási rendszer miatt. Olyan érzésem van velük kapcsolatban, hogyha látják, hogy kezd elmenni a hajó, akkor látványosan elengedik a meccset, ilyen szempontból kicsit hasonlítanak a montenegróiakra. A németek elleni csoportmeccs végén, mínusz 5-6 góloknál jöttek a kamu lövések, középre, erőtlenül, sok labdát elszórtak.

A világbajnokság előtt már találkoztak felkészülési meccsen a csapatok, akkor a franciák 33:22-re bedarálták a brazilokat, (de a szlovénoktól is ugyanennyit kaptam Amorimék), körülbelül holnap is erre számítok, fegyelmezett támadójátékkal, és 30 körüli lőtt góllal, aztán majd meglátjuk.

Brazília (n) - Franciaország (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp