Tengerparti rangadóval zárul a horvát bajnokság 17. fordulója. Meglepően jól helyt állt a Hajduk a múlt héten Zágrábban, a tartalékos felállás ellenére bravúros 1:1-et ért el. Szombaton győzni tudott idegenben a Dinamo, aki ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott a splitieknél, s már hét ponttal vezeti a ligát. Kényszerben játszanak majd a hazaiak a Rijeka ellen, aki ismét a nemzetközi kupaindulásért hajt.

Jairo da Silva visszatérhet a kezdőbe a Dinamo ellen nem számíthatott rá Damir Buric. Most viszont ismét összeállhat az Eduok, da Silva ékpár, mögöttük a szervezőként villogó Caktas-al. Hárman a futó szezonban 17 gólt termeltek a dalmátoknak. Mivel hazai közönség előtt kötelező lenne legyőzni a Rijekát, mindent bele fog adni a Hajduk, viszont a helyzetük nem lesz egyszerű (nem véletlen az 1-esre feldobott 2.20 körüli szorzó). A vendégek ugyanis játékerőt tekintve, csapatértékben nem marad el riválisától. A transfermarkt egyaránt 26-27 millió eurósra becsüli a két keretet, azaz számszakilag nincs különbség, mégis jelentősen gyengébben muzsikálnak a fiumeiek. Aki bátor menjen rá a Hajduk győzelemre!

Igor Biscannal kezdte az idényt Rijeka, akivel sikerült megnyerni tavaly a horvát kupát, a Dinamo legyőzésével (3:1). Jól kezdődött az új szezon is az EL-ben a döntőig ment a horvát kiscsapat, de szoros párharcban a Gent-el szemben végül 3:2-es összesítésben elbukott. Az Istra elleni idegenbeli 0:3 as győzelem után edzőt váltott az együttes, s egyáltalán nem biztos, hogy jól sül el a dolog. Ugyan Biscannal elbukta a szuperkupát, és kieset a nemzetközi kupából a Rijeka, de a bajnokságban 15 pontot gyűjtött nyolc mérkőzés alatt, egy vereséggel. Simon Rozman hét találkozón vezette a kék- fehéreket, akikkel 10 pontot szerzett, de háromszor kapott ki. Az eszéki rangadó (3:2), elbukása talán még belefér, de a Gorica elleni hazai zakó, és a Dinamótol elszenvedet 0:5, nehezen emészthető. Legutóbbi három bajnokiján egyaránt öt gól született a Rijeka meccsein, ami minimum jó jel az overezők számára!

Úgy vélem, hogy egy jó biztonsági tippel érdemes elindítani a decembert. A győzelmi kényszerben lévő hazaiak a gyenge lábon álló vendégvédelmet fel fogják törni, szerintem nem is egyszer!

Hajduk Split - Rijeka: Gólok száma - Felett/alatt tipp