Ma este papíron csúcsrangadót rendeznek a spanyol pontvadászatban, bár az utóbbi években eléggé a Barcának állt ez a párharc, és most is esélyesebbek (nálam legalábbis).

Simeone együttese kissé átalakult a nyáron, valamivel szórakoztatóbb focit is játszanak mint szoktak, de a gólok elmaradnak. Nincs egy olyan támadójuk sem aki vardys hatékonysággal lőné be a helyzeteit, a mennyiségről nem is beszélve. Morata soha nem volt világklasszis, Diego Costa sokat sérült és már nem a régi, Joao Felix pedig még túl fiatal. Grizi nagyon hiányzik, de még Godin is akinek a feje sokszor ért aranyat. Az uruguayi kiválóság hátul is pótolhatatlan, lehet hogy törtent már ilyen sorozat, de nem emlékszem rá: az utóbbi 6 merkőzést nem tudták kapott találat nélkül lehozni. Savic es Gimenez ráadásul maródi, könnyen lehet hogy este megint a cserék jutnak szóhoz, ami a Barca ellen visszaüthet. Hetek óta nem jönnek az eredmények, és még a BL-továbbjutás sincs meg.

A katalánok olykor szenvednek, de a nagy rangadókra mindig felszívják magukat. Jó előjelekkel készülnek a derbire, hétközben a Dortmundot simán megverték, és tovább is jutottak az egyik legerősebb csoportbol, a Messi, Suarez, Griezmann hármas pedig előszőr szerzett gólt egyazon meccsen.

Forma alapján egyértelműen a vendégeket támogatom, de a múlt eredményei is megerősítenek ebben. Ha a BL-párharcokat nem vesszük figyelembe, akkor a Matracosok 2010 (!) óta nem tudták legyőzni a katalán riválist (az elitben szinte példátlan sorozat), pedig többnyire ennél jobb előjelekkel várták a mérkőzést. A mostanában botladozó Tico nincs olyan passzban hogy egy ilyen meccset nyerjen, sztem a Barca tesz egy újabb lépést a bajnoki cím felé.

Atlético Madrid - FC Barcelona: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp