Szokás szerint viszonylag silány a hétfői kínálat, ami a labdarúgást illeti, de Decemberben még ezt is meg kell becsülni, pláne amikor a Championship 19. fordulójának zárómeccsén Preston - West Bromwich összecsapást rendeznek. Na meg hát amúgy sem árt kicsit a kelleténél is jobban ráhangolódni ebben az időszakban a brit focira, persze abban biztos vagyok, hogy sok sportbarátnál ez már az ünnepek részéhez tartozik.

Alex Neil együttese egyértelműen túlteljesít eddig az idényben és jelenleg a -- még rájátszást érő -- 6. helyen áll, egy esetleges győzelem esetén pedig egészen a 4. pozícióig repülne. Ízlik a srácoknak a manapság divatos 4-2-3-1-es felállás, amelyből a középpályán Daniel Johnson és az előretolt Barkhuizen profitál a legtöbbet, természetesen a klubjukat is beleértve. Ők ketten 13 találatnál és 7 asszisztnál járnak, de említhetném még Sean Maguire-t vagy épp Paul Gallagher-t. Persze most az egész csapatot felsorolhatnám annyira fut a prestoni szekér. Az igaz, hogy a legutóbbi 2 játéknapon vereséget szenvedtek és különösen a Hull City elleni 4:0 lehet igazán fájó, de a "Lilywhites" legnagyobb erőssége amikor otthon játszhat. Mai ellenfelükön kívül csak ők veretlenek saját közönségük előtt 7 győzelem és 2 remi mellett, ezzel egyébként vezetik a hazai tabellát.

A West Brom számára szintén nagy jelentőséggel bír ez az összecsapás, hiszen már nagyon szeretnének újra a legjobbak közt futballozni. Slaven Bilic "rigói" ennek megfelelően tesznek is ezért és vesztett pontok tekintetében vezetik a tabellát. Mindössze egyetlen vereséget szenvedett el eddig az Albion és az is a Bielsa által dirigált, per-pillanat élen álló Leeds együttesétől volt (0:1). Championship-szinten mindenképp megsüvegelendő ez a teljesítmény, habár ahol olyan spílerek termelik a gólokat, mint Robson-Kanu, Matt Philips, Charlie Austin és a csapat tagja Kenneth Zohore, a csapatkapitány Jake Livermore, a középső bekk pedig Ahmed Hegazy - talán nem is lehet annyira csodálkozni és a kölcsönben lévő Matheus Pereira-ról, Grady Diangana-ról vagy Chris Willock-ról és Filip Krovinovic-ról még szó sem esett. Nyugodtan kijelenthető, hogy ez a keret elférne a Premier League-ben. A WBA formája természetesen nem lehet rossz, mivel ugye 1 meccset buktak, legutóbb az 5. helyen álló Bristol City gárdáját küldték haza 4:1-el - ez is mutatja erejüket.

Nos, ha már így nagyjából képbe jöttünk a csapatok pillanatnyi helyzetével, nem ártana a tippről is írni valamit. Szóval adott két alakulat, melyek közül a pályaválasztó hazai környezetben bivalyerős, még a látogató mindenhol veszélyes, vagyis inkább eredményes. Logikus, hogy az ember egy nagyon jó meccsre számít ilyenkor, pláne komolyabb hiányzók nélkül. Mindkét fél hasonló felfogásban játszik (4-2-3-1), mindkettőnek nagyon fontos a 3 pont, mindketten egy sok gólos fordulón vannak túl és az előző 3 randevújukon nem kevesebb, mint 5 találat született. Ezek a tényezők, a két gárda remeklése, valamint a 30 fölötti szerzett góljuk engem meggyőzött, hogy ma is látunk legalább 4 találatot.

Gólok száma - Felett/alatt