Skóciába teszünk kitérőt egy tipp erejéig, ahol a Championship 14. fordulójából még "visszamaradt" Ayr United - Dunfermline mérkőzést pótolják. Némileg joggal tehetnétek fel a kérdést, hogy van ennek még kedve -- a tegnapi csúfos angol meccs után -- a brit focival foglalkozni és egyáltalán írni róla. A válasz viszonylag egyszerű: az ennél a találkozónál kiszemelt választásomra a vártnál magasabb szorzót kínálnak, tehát számomra érték van benne, mondhatjuk úgyis - felcsillant a szemem.

Az Ayr gárdája játssza a "legoveresebb" mérkőzéseket a skót 2. vonalban. Egészen pontosan 3.6 gól esik le ezeken a találkozókon, aminek következtében a "Honest Men" messzemenően a 2. legtöbb gólt szerezte a ligában (28) és persze nem is ők kapták a legkevesebbet (19). Formájuk eléggé ingadozó, amit az is nagyon jól mutat, hogy 13 játéknap alatt még nem sikerült remizniük 8 győzelem és 5 kudarc mellett. Ennek ellenére a dobogó 3. fokán áll az együttes, viszont egy szűk hónapja nem lépett pályára, a 10 csapatos ligalétszám nehézkes lebonyolításának köszönhetően. Mark Kerr csapatából -- középpályás létére -- Alan Forrest a leghatékonyabb a maga 8 találatával, de azért a Moffat - Moore támadó páros is oda tudja tenni magát olykor-olykor, akik ketten együtt 6 gólt és 7 asszisztot tettek le az asztalra. A középpályáról Andy Murdoch hiányzik majd sérülés miatt, az 5 gólos és 4 asszisztot kiosztó Luke McCowan pedig legutóbb a Queen of the South ellen (1:3) szedett be piros lapot - mondanom sem kell utóbbi hiánya mekkora érvágás.

A szebb napokat megélt Dunfermline, vetélytársánál 1 mérkőzéssel többet játszva és 5 egységgel kevesebbet szerezve 3 hellyel lejjebb, azaz a 6. pozícióban található meg a tabellán. Formájuk majdnem ugyanaz, mint a hazaiaké és ugyanannyiszor szenvedtek vereséget, csak hát náluk beakadt némi döntetlen (4) is, mely értelemszerűen csökkentette a sikerek számát. Az viszont rendkívül pozitív, hogy a dobogósokon kívül csak a DAFC-nak van pluszban a gólkülönbsége és övéké a bajnokság 3. legjobb gólaránya. A hétvégéje nagyon jól sikerült Stephen Crawford csapatának, ugyanis 5:1-re ütötték ki a Partick Thistle együttesét, ahol a jelenleg 10 gólos Kevin Nisbet mesternégyest szerzett (2 büntető), rajta kívül még az eddig 4 gólpassznál járó Greg Kiltie-t, a középpályáról pedig Ryan Dow-t érdemes kiemelni, aki 4 gólnál és 2 asszisztnál tart és még talán a 3 gólos Kyle Turner-t. Hiányzója nem lesz a vendégeknek.

Na ha már ennyi infót megtudtunk (talán többet is, mint kéne), lassan el kellene indulnunk a tipphez vezető úton. A hazaiaknál hiányzik egy fontos láncszem a gépezetből, akinek pótlására a Rangers 19 éves tehetsége, a 3 gólt és 2 asszisztot jegyző Stephen Kelly lenne a legjobb alternatíva, de ezt majd Mark Kerr eldönti, aki néha még jómaga is be-beugrik egy-egy meccsre. A Dunfermline a Partick elleni elsöprő siker után jó hangulatban várhatja a találkozót és akár elindulhat felfelé a tabellán. Azért azt láthatjuk, hogy mindkét oldalon van 1-2 kiemelkedő spíler, akiknek hatékonysága a liga élmezőnyéhez tartozik és említettem az Ayr találkozóinak közel 4-es gólátlagát, valamint azt is hozzá kell tenni, hogy ősszel fordított pályaválasztás mellett a DAFC egy 5 gólos mérkőzésen 3:2-re tudott nyerni. Egyszóval kicsit elszégyellném magam, ha nem látnánk legalább 3 gólt ezen az összecsapáson, mert erre az opcióra jelen pillanatban egy nagyon szép szorzót kapunk.

Gólok száma - Felett/alatt