A házigazda együttesnél eléggé egyszerűnek tűnik a feladat, ugyanis ha a CS Universitatea Craiova nem bír győzni az FC Botosani elleni román élvonalbeli bajnoki mérkőzésen, akkor lépéshátrányba fog kerülni. Amennyiben mégis bír nyerni a jelenleg 31 ponttal 4. helyezett krajovai csapat, akkor a továbbiakban is maradhat az élbolyban és küzdhet majd a bajnoki címért. Az Universitatea Craiova előtt a jelen pillanatban a következő a helyzet: 1. CFR Cluj 35 ponttal, 2. FC Astra Giurgiu 34 ponttal, 3. FC Viitorul Constanta 32 ponttal. Tehát a hazaiaknál az lehet a tét, hogy a CS Universitatea Craiova továbbra is harcban maradjon a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Nem rossz csapat a vendég FC Botosani (idei mérlege: 18 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség, 25-23-as gólarány, 26 pont), sőt, éppen az is van nála, hogy ebben a bajnokságban kifejezetten jól teljesít idegenben a csapat. Méghozzá annyira jól teljesít idegenben az FC Botosani, hogy még hazai pályán és saját szurkolói előtt sem játszik annyira jól, mint teszi ezt idegenben. Ám most az lesz, hogy a mostani házigazda CS Universitatea Craiova meg éppen hazai pályán teljesít jól ebben az idényben. Így tehát már előre is borítékolható, hogy tutira biztosan hatalmas csata lesz az otthon jól teljesítő CS Universitatea Craiova és az idegenben jól teljesítő FC Botosani összecsapásán.

Ráadásul még az is van, hogy forma tekintetében jelenleg közel azonos szinten van a két együttes. Gyakorlatilag közel hasonló a két csapat pillanatnyi formája, s így tehát ez a dolog sem számíthat a meccs sorsát befolyásoló tényezőnek. Várhatóan szoros lesz a meccs, hatalmas lesz a küzdelem, s talán csak az ehhez hasonló esetekben már olyan sokszor említett egyéni megoldások dönthetnek. És talán még az is, teszem hozzá gyorsan, hogy saját szurkolói előtt fog szerepelni a hazai pályán jobban teljesítő együttes.

Tipp: győz a CS Universitatea Craiova.

Teljes játékidő - Mérkőzés