Ennél az Arminia Bielefeld - Karlsruher SC német másodosztályú bajnoki mérkőzésnél azt próbálom meg kihasználni, hogy a hazai csapat nem csak éllovas a Bundesliga 2-ben és az élvonalba való feljutásért küzd, hanem pillanatnyilag a német másodosztályú focibajnokság legjobb formában levő csapata is. Ezeknek megfelelően a tippem nem is lehet más, mint az egyértelmű hazai győzelem. Csak amolyan megszokásból a biztonság miatt nem fogadok az Arminia Bielefeld több gólos, hendikepes hazai győzelmére, pedig elképzelhető, hogy talán még egy ilyen jellegű tippel sem tévednék. Talán nem csak túl nagyot nem tévednék, hanem valószínűleg egyáltalán nem tévednék. Ám én mégis maradok a sima hazai győzelemre való tippelésnél. Ez van.

Az az igazság, hogy - számomra kissé meglepő módon - az Arminia Bielefeld nem teljesít annyira jól hazai pályán, mint teszi azt idegenben. Minden bizonnyal ez a dolog látszik a bukmékerek által az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi együttes hazai sikerére kínált szorzóban is. Amelyik szorzó azért, valljuk be, némileg magasnak tűnik egy olyan mérkőzésre, amelyiken otthon játszik egy középcsapattal az adott bajnokság listavezetője. Én mégis az Arminia Bielefeld hazai győzelmére fogadok, méghozzá nyugodtan, hiszen jól tudom, hogy a Karlsruher SC gyengén szokott teljesíteni idegenben és még a jelenlegi formája is csak jóindulattal nevezhető a közepesnél picit gyengébbnek.

Ez tipikusan olyan találkozó, amelyiket a hazai csapatoknál "kötelező győzelemnek" szoknak nevezni. Az Arminia Bielefeldnél minden bizonnyal nagyon tudatában vannak annak a dolognak a vezetők és a játékosok is, hogy muszáj nyerniük az ilyen meccseket, ha tényleg komolyan gondolják azt az élvonalba való feljutást. És szerintem azt is nagyon jól tudják az Arminia Bielefeldnél, hogy csak az 1-2. helyezések jelentenek sima feljutást az élvonalba. Ahová rajtuk kívül még olyan csapatok pályáznak, mint a Hamburger SV és a VfB Stuttgart.

Tipp: győz az Arminia Bielefeld.

Teljes játékidő - Mérkőzés