Úgy döntöttem, ekkora szorzón ezt a tippet nem szabad otthagyni. A Lipót Pékség SE egy NB3-as csapat, idén jutottak fel a Nyugati csoportba. Tavaly a Duna Takarék megyei I. bajnokságot simán nyerték meg a Csorna előtt, 28-2-0-as aránnyal. Idén azért már nem olyan erős a csapat, de azért a dobogón állnak, csak az Érd és a III. Ker TVE előzi meg őket. A csapat edzője Varga Péter, akiről semmi lényeges információt nem tudtam szerezni.

Ami miatt úgy gondolják a bukik, hogy esélyes a hazai csapat a Gyirmót ellen az, hogy egy erősebb szponzor áll a csapat mögött. Ez pedig a Lipóti Pékség és Tóth Péter, aki az Orchidea Hotel tulajdonosa is egyben, emellett a falucska polgármestere is. Kölcsönben náluk játszik Zimonyi Dávid (Győr), aki a megyei bajnokságban 42 gólt lőtt, míg Füleki Norbert 46 találattal gólkirály lett tavaly. Egyetlen ismertebb arcot találtam a keretükben még, Lelkes Mátyást, aki még anno Kaposváron kergette a labdát Sisa Tibor idejében, most már 36 éves. A kupában kiejtették a Kecskemétet (1-0) és a Szekszárdot (2-2; hu. 3-2).

A Gyirmót ezerszer jobb csapat az összes eddigi ellenfelénél. Ne felejtsük el, Csertői Aurél az edzőjük, aki a rém unalmas foci legnagyobb mestere. A védekezésben Csertői verhetetlen, nehéz elképzelnem azt, hogy akármekkora király volt „megye egy”-ben a Zimonyi-Füleki duó, majd a gyirmóti betonfal ellen is fickándoznak. Ráadásul még utaznia sem kell sokat a Gyirmótnak, mivel a Lipót is Győr-Moson-Sopron megyében van, közel Mosonmagyaróvárhoz. A meccset délben játsszák, amikor mindenki inkább rántotthusit eszik ebben a szar időben. Szerintem elméretezték azt a szorzót, hogy egy NB3-as csapat betalál-e a másodosztály egyik legjobb védelmének. Én úgy gondolom, ez 0-1 lesz. Egy hasonló, nemrég játszott találkozó sejlik fel előttem: a Perutz FC Pápa, akinek az edzője Lengyel Ferenc - és hasonló taktikával játszik, mint a Gyirmót és Csertői - ugyanilyen arányban nyert Lipóton, és megfogták Zimonyi Dávidot.

Lipot SK - Gyirmot FC: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp