Ebben a C jelű csoportban kevés dolog alakult úgy, ahogy én elképzeltem. AZt mondjuk sejtettem, hogy Kazahsztán nem rúg labdába, és nem azért, mert ez kézilabda. A kazah csapat puha, de a szónak jó értelmében. Saját kontinensén is sokszor szállít overeket, csak hát ott top csapatnak számít, európai ellenfelek ellen azért ilyen szinten esélytelen.

Spanyolország meg igazi pozitív meglepetés, egyáltalán nem számítottam én arra, hogy ezt a csoportot így dominálja. Ráadásul Martin ugye a rajt előtt esett ki, de nem érződik egyelőre a hiánya.

A lényeg, hogy három kör után biztossá vált a spanyol csapat továbbjutása, és az is biztossá vált, hogy a kazah csapat kiesik (ez mondjuk a sorsolás után biztos volt), így a spanyolok hiába nyernek, a megszerzett két pontot nem vihetik magukkal. Épp ezért gondlom én azt, hogy a spanyoloknak ez lyukas meccs lehet, amikor kevésbé lesz szoros a védekezés, amikor a pad 'vége' relatív sokat játszik. Senki nem ambicionálja a gólkirályi címet, így Cabral meg Pena pihenhet, meg akinek szüksége van rá. Kazahsztán nem kemény csapat, játszani akar, nem az ellenfeleket amortizálni. Alig-alig kapnak büntetést, tisztán játszanak, ezért gondolom én, hogy a spanyolok is tisztán játszanak majd, és egy ilyen laza, könnyed edzőmeccs jelleget ölt majd a meccs. Itt a spanyolok feje sem fáj majd, ha kapnak 20-22 gólt, ugyanakkor egy számukra tét nélküli meccsen rohanni sem fognak sehová. Hosszú még a vb, és nekik a hatodikat montik elleni meccset kell majd komolyan venni. Szerintem 17-be befér Kazahsztán, ez egy full biztonsági hendi, amit 1,44-ért adnak, de lehet 1.04-et ér.

Kazahsztán nők - Spanyolország (n): Hendikep - Hendikep tipp