Meglátásom szerint nehéz mérkőzés vár a BFC Siófok csapatára a Magyar Kupa aktuális fordulójában. A legjobb 16 közé jutásért vívandó találkozón a másodosztályú Balaton partiak ahhoz a Dunaújvároshoz látogatnak, akik bár egy osztállyal lentebb szerepelnek, de az elmúlt évek során többször is okoztak már meglepetést a kupában. Nem elképzelhetetlen, hogy a mérkőzés végére realizálódik az osztálykülönbség a két alakulat között, de a kupameccsek bizonytalansága és a "kis" csapat lelkesedése miatt, az első félidőt én az esélytelenebb hazaiak felé billentem.

A Dunaújváros hétvégén győzelemmel zárta az NB III. Közép csoportjának őszi küzdelmeit és ezzel a 3 ponttal a csoport 6. helyén várja a tavaszi folytatást. A futball berkekben jól ismert Lőrincz Emil vezetőedzőnek tehát nem kell tartalékolnia az összeállítást illetően, így az általa legerősebbnek vélt kezdőcsapatot küldheti csatába a siófokiak ellen. Az idei kupasorozatban ez lesz az első igazi erőfelmérőjük, mert eddig alacsonyabb osztályú csapatok hátán kapaszkodtak idáig. A bravúr lehetősége minden bizonnyal doppingolja majd a hazaiakat.

Akárhogyan is alakul a Dunaújváros-Siófok MK találkozó végeredménye egy biztos, a vendégek nem panaszkodhatnak majd az utazás okozta fáradtságra, hisz mindösszesen 90 km választja el egymástól a két várost. Na meg persze egy osztály különbség, amit a vendégcsapat megpróbál majd érvényesíteni. Gál István csapatára sem vár hétvégén bajnoki találkozó a Balmazújváros kizárása miatt, így elvileg Ők is a legerősebbnek vélt kezdővel állhatnak ki Dunaújvárosban. Hogy él-e ennek lehetőségével a szakvezető azt egyenlőre nem tudhatjuk, viszont bevált gyakorlat a magasabban jegyzett csapatoknál, hogy ilyen találkozókon a kevesebbet foglalkoztatott kerettagokkal töltik fel a kezdő csapatot. Természetesen kedvezőtlen mérkőzésállás esetén a kispadon ott vannak a meghatározó csapattagok, akik visszahozhatják a meccsbe a csapatot. Eddig két megye 1-es csapaton vannak túl a sorozatban Szakályék, most valószínűleg nehezebb feladat vár rájuk.

Végeredményét tekintve is szoros mérkőzésre számítok ennél a párosításnál, így a félidő 1X-ét nagyon csábítónak találom.

Dunaújváros - Siófok: Dupla esély - 1. félidő - Dupla esély tipp