Ennél a német másodosztályú bajnoki mérkőzésnél a házigazdák győzelmére tippelek. Ugyanis az a helyzet, hogy a 32 ponttal listavezető DSC Arminia Bielefeld hatalmas iramot diktál az élvonalba való feljutásért zajló versenyfutásban. Ráadásul ez az éllovas DSC Arminia Bielefeld otthon fog játszani ebben a fordulóban és a középmezőnyhöz tartozó Karlsruher SC együttese lesz a vendége. Azon a meccsen már szinte borítékolható az újabb hazai győzelem. Ennek a sikernek köszönhetően immár 35 pontos lehetne a 16. forduló után az Arminia Bielefeld.

Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a jelenleg 29 ponttal 2. helyezett Hamburger SV csapatának győznie kell az FC Heidenheim elleni otthoni találkozón, hiszen az egykori Hanza-város és Németország második legnagyobb városának focicsapata csak győzelem révén bír "kapaszkodni" és első számú üldöző maradni.

Ráadásul még azért is győznie kellene otthon a Hamburger SV csapatának, mert a tabellán hátrafelé tekintve azt láthatják a csapattagok, hogy a 26 ponttal 3. helyezett VfB Stuttgart már az egy győzelmet jelentő 3 pont különbségnél tart és már fenyegető közelségben van. És ez a stuttgarti focicsapat a gyengécske és kiesőjelölt FC Nürnberg ellen fog játszani hazai pályán az e hétvégi fordulóban. Vagyis azon a meccsen is nagyon esélyes a 3 pont megszerzésére a házigazda együttes. Azzal a 3 ponttal a 3. helyezett VfB Stuttgart beéri a tabellán a 2. helyezett Hamburger SV-t, ha az utóbbi könnyelmű lesz és otthon fog bukni az FC Heidenheim ellen.

Az a helyzet, hogy ebben az idényben egyáltalán nem teljesít rosszul az FC Heidenheim és teljesen jogosan 4. helyezett a maga 23 pontjával. Ezért (is) várhatóan nehéz meccs vár a Hamburger SV csapatára. Valószínűleg szoros és izgalmas lesz a találkozó. Talán az dönthet majd, hogy a Hamburger SV nagyon jól teljesít hazai pályán, miközben pedig a most vendég FC Heidenheim inkább otthon szokik nyerni és csak ritkán teljesít jobban idegenben.

Tipp: győz a Hamburger SV.

Hamburger SV - 1. FC Heidenheim: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp