Szerintem hatalmas az öröm és ünnepelnek a fociszurkolók Baden-Württemberg tartomány fővárosában, hiszen botlott otthon az élvonalba való feljutásért küzdő VfB Stuttgart mindkét riválisa. Ez pedig azt jelenti a stuttgartiak számára, hogy ezen a VfB Stuttgart - FC Nürnberg másodosztályú német bajnoki mérkőzésen rengeteget jelenthet egy esetleges hazai győzelem. Máris pontosítok: a későbbiekben jelenthet majd sokat az esetleges stuttgarti győzelem, hiszen jelenleg éppen az van, hogy a VfB Stuttgart átmenetileg - és valószínűleg csak pár napra - "lecsúszott" a dobogóról, eléje furakodott az idegenben győző - és immár 26 pontos - FC Heidenheim. Így a szintén 26 pontos, ám picivel rosszabb gólátlaggal rendelkező VfB Stuttgart jelenleg már csak 4. helyezett (FC Heidenheim: +7 gól, VfB Stuttgart: +4 gól).

Ismétlem, hogy szerintem csak átmeneti és maximum néhány napos ez a stuttgarti dobogós dolog, hiszen a VfB Stuttgart majd hétfőn az FC Nürnberg ellen várható győzelemmel ismét visszatérhet a dobogóra. És, ami még annál az emlegetett sikernél is többet jelenthet, az éppen az, hogy ezen újabb győzelem révén immár 29 pontos lesz a VfB Stuttgart és be fogja érni pontszámban a hazai buktája miatt 29 ponton "ragadt" 2. helyezett Hamburger SV-t. Sőt, mivel ebben a fordulóban a Bundesliga 2-ben éllovas Arminia Bielefeld sem bírt nyerni hazai pályán (Arminia Bielefeld - Karlsruher SC 2-2) és csak 33 pontja van, ezt a riválist is 4 pontra közelítheti meg a VfB Stuttgart.

No, és persze, abból kiindulva, hogy ebben a fordulóban sem az 1. helyezett, sem pedig a 2. helyezett nem bírt nyerni házigazdaként, a tegnap még dobogós VfB Stuttgart pedig immár csak 4. helyezett csapat, egyáltalán nem árthat - amolyan elővigyázatosság miatt - hátra is nézni. Ugyanis akkor azt lehetne látni, hogy az 5. helyezett Erzgebirge Aue 23 pontnál tart és már csak három pontra van a stuttgartiaktól.

Szóval illene előre menekülni, ám ha már annyira "lúzer" bír majd lenni a VfB Stuttgart, hogy nem tudja kihasználni az 1. helyezett és 2. helyezett riválisok hazai "rövidzárlatát" sem, akkor szerintem megérdemli, hogy megelőzze majd nemsokára az Erzgebirge Aue.

Tipp: győz a VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart - 1. FC Nürnberg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp