Az a jó hír a londoniaknak, hogy a saját kezükben tartják a sorsukat, ám a továbbjutáshoz kötelezően szükségeltetik egy hazai győzelem a H-csoportban sereghajtó és már az Európa Ligás 3. hely elérésére is gyenge francia OSC Lille ellen. Ráadásul ezt a kötelező győzelmet otthon, a Stamford Bridge-en kell megszerezniük az angoloknak. Gondolkoztam én már azon tippen is, miszerint lesz legalább 3 gól a mérkőzésen, de végül maradtam a "Chelsea -1.5 gól hendikep" tippnél, mert úgy gondolom, hogy az angolok előszeretettel verik meg mindig minél alaposabban a franciákat. Hiszen náluk az angol-francia mérkőzés körülbelül ugyanolyan jelentőséggel bír, mint mifelénk a magyar-román párharc.

Ugyan jelenleg tényleg az van, hogy a Chelsea "csikócsapata" átmenetileg hullámvölgybe került, ám ez a dolog szerintem (is) előbb-utóbb várható volt egy olyan fiatal játékosokból álló együttesnél, mint amilyen a londoni alakulat. És csak átmeneti ez a dolog. Másrészt pedig az a helyzet, hogy van annyira gyenge ez a nyeretlenül és mindössze 1 döntetlennel sereghajtó OSC Lille, hogy még ez a fiatal Chelsea is hendikeppel nyerjen ellene.

Azt biztosra veszem, hogy Frank Lampard menedzser még tévedésből sem mond olyasmit a játékosainak, hogy egy szerzett gól után álljanak le és át kell állniuk védekezésre, hanem minden bizonnyal az lesz az ukáz, hogy ha már egy gólt szereztek, akkor szerezzék meg gyorsan utána a másodikat is, majd pedig szerezzék meg a harmadik gólt is. És ha még "futja" a szuflából, akkor szerezzenek negyedik gólt is.

Ezen a Chelsea - Lille mérkőzésen kívül lesz még Ajax Amsterdam - Valencia CF találkozó is ebben a H-csoportban. Azon a másik meccsen az fog eldőlni, hogy győzelem esetén kit előz meg a jelenleg 3. helyezett Chelsea. Ha ott az éllovas Ajax nyer hazai pályán, akkor a várható Chelsea-győzelem miatt a 2. helyezett Valencia CF esik majd lefelé a tabellán és fogja bukni a BL-továbbjutást. Vagy fordítva: a Chelsea és a Valencia CF jut tovább, s a holland csapat bukja el a BL-továbbjutást. Az ottani döntetlen esetén is továbbjuthat a Chelsea, hiszen pontjainak száma több lesz, mint az egyik riválisáé

Azért kellhet a hendikepes győzelem a londoni csapatnak, mert adott esetben a gólarány dönthet majd a csoportelsőségről és a kedvezőbb sorsolásról. A Chelsea csak hendikepes győzelemmel lehet csoportelső.

Tipp: Chelsea -1.5 gól hendikep.

Chelsea - Lille: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp