Szerintem izgalmas összecsapásnak ígérkezik ez a Borussia Dortmund - Slavia Prága Bajnokok Ligája-mérkőzés. Ez a hétközi forduló lesz az utolsó forduló a BL-csoportkörben, s az F-csoportban még továbbra is három csapat harcol a továbbjutást jelentő 1-2. helyért. Azonnal javítom is magam, hiszen igazából már csak két együttes küzd a 2. helyért, ugyanis a csoportelső katalán FC Barcelona a maga 11 pontjával már 1. helyezett marad végleg és már bejutott a Bajnokok Ligája következő fázisába. Szóval csak az egyaránt 7-7 pontos olasz FC Internazionale Milano és a német Borussia Dortmund harcol a BL-továbbjutásért. Közülük a nyertes a Bajnokok Ligájában folytathatja a szereplést jövő tavaszkor, míg a vesztes fél majd csak az Európa Ligában szerepelhet tovább. Tétként pedig ott van a dicsőség mellett az előbbi nemzetközi kupasorozatban szerezhető és még a nyugat-európai fociklubok számára sem elhanyagolható mennyiségű pénzösszeg mennyisége.

Ebben az F-csoportban egyelőre lépéselőnyben levőnek tűnik a 2. helyezett FC Internazionale Milano, hiszen az olasz gárdánál nem csak a gólarány jobb (Internazionale Milano: +2 gól, Borussia Dortmund: -1 gól), hanem úgy tűnik, hogy még az is előny, hogy a már továbbjutott éllovas FC Barcelona ellen kell játszania. Hiszen nem csak a hazai pálya lehet előny az Olaszországban, Milánóban játszó Internek, hanem minden valószínűség még az is előnyt jelenthet, hogy a katalán együttes már továbbjutott, tehát nem lehet semmi problémája egy esetleges olaszországi vereség miatt, viszont zsúfolt a decemberi programja és ezért lehetséges, hogy Ernesto Valverde edző sok játékosát fogja pihentetni a milánói találkozón.

Vagyis nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a Borussia Dortmund csapatával szemben már most is előnyben levő FC Internazionale Milano egy szokásosnál gyengébb és tartalékosabb FC Barcelona ellen fog játszani otthon. És bizony ez nagyon valószínű, hogy egyben azt is jelenti, hogy nagyon kevés BL-továbbjutási esélye maradt a német gárdának. Eleve már most is az van, hogy a Borussia Dortmundnak 3 gólt kellene szereznie a csehek elleni meccsen és egyáltalán nem szabadna gólt kapnia mindahhoz, hogy egálban legyen az olaszokkal. És csakis innentől kezdőhetne el a két rivális csapat közötti távolsági mérkőzés. Viszont Milánóban vélhetően tartalékos lesz a Barca és ez hatalmas előny lehet az FC Internazionale Milano számára. Tehát igazából csakis az maradhat megoldásnak a németek számára, hogy minél több gólt szerezzenek és minél kevesebb gólt kapjanak a csehek elleni meccsen.

Tipp: Borussia Dortmund 2.5 gól felett.

Borussia Dortmund - Slavia Prága: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp