Ennél a Bajnokok Ligája H-csoportnál nagyon hasonló a helyzet, mint a korábban az F-csoportban említettnél. Ám azért van itt némi különbség, hiszen ebben a H-csoportban még nem kvalifikálta magát az 1. helyezett csapat, hanem még továbbra is, az utolsó csoportkörös BL-forduló előtt is három együttes reménykedhet a két továbbjutást jelentő BL-helyezés megszerzésében: a listavezető 10 pontos holland Ajax Amsterdam, a 8 pontos spanyol Valencia CF és a szintén 8 pontos angol Chelsea. Sőt, hogy még bonyolultabbak legyenek a dolgok, ezért a 2. helyezett Valencia CF és a 3. helyezett Chelsea gólaránya azonos (Valencia CF: 8-7-es gólarány és +1 gól, Chelsea: 9-8-as gólarány és +1 gól). Az 1 ponttal 4. helyezett OSC Lille megemlítése csak annyiban lehet lényeges, hogy adott esetben azon dőlhet el a továbbjutás sorsa, hogy sok vagy kevés gólt szerez-e a franciák elleni találkozón az angol csapat.

Ám szerintem azt a meccset most már hagyom is inkább, hiszen "pestien" szólva ez az Ajax Amsterdam - Valencia CF "sem lesz semmi". Ugyanis ha azon a másik meccsen nyer a Chelsea, akkor itten két lehetőség van: 1.) ha az Ajax Amsterdam győz vagy döntetlent játszik, akkor továbbjut az Ajax Amsterdam; 2.) ha a Valencia CF nyerni bír idegenben, akkor továbbjut a Valencia CF. Ennyi. Több lehetőség nincs.

Tehát amennyiben azon a másik meccsen győzni bír otthon a Chelsea, akkor az angol csapat továbbjutónak tekinthető. Ezzel az egyik továbbjutós BL-helyezés elkelt, míg a másik továbbjutós BL-helyezésért élet-halál harcot fog vívni egymással az Ajax és a Valencia. És az teljesen egyértelmű, hogy a spanyol csapat csakis abban az egyetlen helyzetben juthat tovább a Bajnokok Ligájában, ha gólt szerez Hollandiában. Hiszen neki mindenképpen győznie kellene idegenben. Viszont csakis úgy nyerhet, ha gólt szerez. Ennyi!

Ám amennyiben gólt szerez a Valencia CF, közben pedig a házigazda Ajax Amsterdam nem szerez gólt, akkor kiesik a holland együttes. Amennyiben úgy alakulnak majd a történések, hogy gólt szereznek a spanyolok, akkor a hollandoknak is muszáj lesz gólt szerezniük, hiszen csakis kizárólag abban az esetben juthatnak tovább a BL-ben. És ha gólváltás lesz, akkor máris "nyertes" lesz az én tippem is.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Ajax - Valencia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp