Ebben a C-csoportban Dinamo Zagreb - Manchester City és Shakhtar Donetsk - Atalanta Bergamo mérkőzéseket fognak rendezni a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában. Jelenleg az van, hogy a 11 ponttal listavezető angol Manchester City a hátralevő eredményektől függetlenül már tovább lépett a BL-ben, viszont a 2. hely még kiadó. Így tehát a C-csoport további három csapata küzd annak a 2. helynek a megszerzéséért: a 6 pontos Shakhtar Donetsk (8-10-es gólarány, -2 gól), az 5 pontos Dinamo Zagreb (9-9-es gólarány, 0 gól) és a 4 pontos Atalanta 5-12-es gólarány, -7 gól).

Én ebből a C-csoportból a Shakhtar Donetsk - Atalanta mérkőzést választottam ki tippnek. Főleg azért, mert annál a másik meccsnél, annál a Dinamo Zagreb - Manchester City találkozónál az van, hogy szerintem felesleges arra tippelni, hiszen a házigazda horvátoknál nagyon-nagyon-nagyon sokkal jobb angolok már csak azért is kiszámíthatatlanok lehetnek, hogy már kvalifikálták magukat és akár a teljes cserecsapatukat is tesztelhetik ezen a mérkőzésen. Hiszen egyáltalán nem árthat a keveset használt focistáknak, ha "éles" meccsen játszhatnak és bizonyíthatnak az edzőjüknek.

Szóval az a meccs "kilőve" és így marad a Shakhtar Donetsk - Atalanta találkozó. Az ukránoknak nem jó a döntetlen eredmény, hanem ajánlatos győzniük, ugyanis akár az is történhet a C-csoport másik meccsén, hogy az angolok kényelmesen sétálni fognak, miközben pedig a horvátok "megérzik a vérszagot", hajtani fognak nagyon és győzni bírnak az esélyesebbnek tűnő angol csapat ellen. Ha pedig nyerni bírnak a horvátok, akkor győzniük muszáj az ukránoknak is, mert különben marad nekik a 3. helyezés és az Európa Ligában való tavaszi szereplés.

Viszont abban teljesen biztos vagyok, hogy az olasz gárda is nyerni és továbbjutni utazik Ukrajnába. Ám mivel ezen a Shakhtar Donetsk – Atalanta meccsen én némileg esélyesebbeknek tartom a házigazdákat, ezért az ő győzelmükre tippelek, Persze, csak úgy, óvatosan.

Tipp: DNB 1.

Shakhtar Donetsk - Atalanta: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp