Az utolsó fordulóhoz érkeztünk a Bajnokok Ligájában, és ahogy azt előre várni lehetett, ebben a csoportban még fontos mérkőzések várnak a csapatokra. A németeknek több pontot kell szerezni, mint az örökös lúzer (tavaly hasonló helyzetben elbukó) Internek a Barca B ellen. Szóval óvatoskodni ezen a meccsen aligha fognak.

A Dortmundnál Favre alatt inogni kezdett a pad, ebben a brutál bő keretben jóval több lenne, erre az érthetetlen pontvesztéseket egy Bayern elleni hatalmas zakóval fejelte meg az együttese, és a BL-ben is lépéshátrányba kerültek. Nem elég kiegyensúlyozott a teljesítmény, soha nem lehet tudni mit várhatunk tőlük, bármikor képesek megrázni magukat, de hátul elcsúszni is. A Bundesligában listavezető Gladbachot kiejtették a kupából, az Inter elleni kulcsfontosságú meccsen a sírból jöttek vissza és tudtak fordítani, de közben meg a Paderborn üt nekik hármat. Az utolsó két meccsen megpróbálták a háromvédős felállást, és mindjárt jobban néztek ki, de a legfontosabb játékosuk, a mindenes Witsel állítólag otthon lezúgott a lépcsőn, szétcsapta az arcát, és idén már nem játszik. Hiába javult fel a védekezés, az ő hiánya megint visszavetheti a csapatot. A Reus, Sancho, Hazard trió viszont garancia a gólokra (hétvégén 5 szebbnél szebb gólt szereztek), ahogy Akanji illetve a belga hiánya is az a kapott találatokra. Nem mellesleg az elmúlt másfél hónapot "végigoverezte" a Dortmund.

Emlékeim szerint a Slaviát az összefoglalókon kivül csak a jelenlegi ellenfél ellen láttam, ahol ugyan csak két gól született, de sokkal több is lehetett volna. Ott még volt tét számukra, a milánói pontszerzés után játszottak, talán kicsit óvatosabban közelítették meg a mérkőzést (0-2). A csoport negyedik helye már fix, lehet lazán játszani, és teher nélkül a csehek elég veszélyesek tudnak lenni, láthattuk tavaly is az EL-ben. A másik meccs alakulásától függően gálát is rendezhetnek itt, de három gólban szinte biztos vagyok.

Borussia Dortmund - Slavia Prága: Gólok száma - Felett/alatt tipp