Lassan a végéhez közeledik a női világbajnokság, úgy összességében nincsenek olyan nagy meglepetések, viszont a norvégok még kibukhatnak itt, ha nem figyelnek, a tavalyi Európa-bajnokságon a németek miatt is csúsztak le az elődöntőről.

Tavaly ugye kettő vereséggel mentek a középdöntőbe a norvégok, kereken nulla pontot vittek tovább, annyiból még ők sem tudtak továbbjutni. Egy rossz meccs már becsúszott idén is, a hollandoktól kaptak ki 30:28-ra, ezért is nem fér bele egy blama most. A norvégok egyébként sem arról híresek, hogy egy-egy mérkőzést beáldoznak, tavaly az ötödik helyért 38:29-re verték Oftedalék. Kicsit "B" csapatosak most, van jó pár hiányzó (Kristiansen, Mörk, Kurtovic) csakhogy a legnagyobbakat megemlítsük, viszont olyan rutinos név meg segíti őket, mint Löke. Oftedal magasan a csapat vezére, nem nyomja agyon a súly, ez a jó ezekben a skandináv csapatokban, nem nagyon ijedeznek meg semmitől, 4-5 elrontott lövés után ugyanolyan elánnal beleállnak a hatodikba is. Utolsó meccsükön simán beárazták a meglepetés válogatott Dél-Koreát, 36-ot kaptak az ázsiaiak, könnyedén alakítanak ki ziccereket.

A németek nem annyira vannak könnyű helyzetben, ha kikapnak akkor a hollandok kezébe kerülnek, vagyis addigra már kerültek, hiszen ez lesz a zárómeccs. Eléggé tempós kézit nyomnak, sok hiba is bele szokott csúszni, a belső embereik viszont elég veretesek, Minevskajan és Naidzinaviciuson múlik kb az egész. Annyival még lehet számolni, hogy a sporik előszeretettel nyomják a németeket úgy ámblokk válogatott és klubszinten egyaránt.

A norvégoknak nem szabad kikapnia, ha a hollandok nyernek akkor meleg is lehet a pite, de a skandik nem erről híresek, hogy számolgatnak, szóval easy norge win minimum 30 dugóval.

Norvégia (n) - Németország (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp