Már az elődöntőköz érkeztünk a női kézi világbajnokságon (hálistennek), a spanyolok helyett nagyjából a franciákat lehetett ide várni, de amúgy egész korrekt kis torna volt.

A norvégok hozták a kötelezőt, a világbajnokság előrehaladtával egyre simábban nyerték a meccseiket, csak az a holland vereség rondít bele némileg a hibátlan teljesítménybe, de utólag mindegy volt az is, hiszen a középdöntős csoport első helyén jutottak tovább. A skandinávok az egyik legtöbbet és leggyorsabban támadó válogatott a mezőnyben, meccsenként akár 50+ lövéseket is eleresztenek az ellenfél kapujára. A legtöbb góljukat beállósból érik el, óriási összhang van a győri lányok között is, a szélsők is rengeteg alkalommal futnak be beálló pozícióba, nagyon sokat keresik egymást. Középkezdésből villámgyorsan az ellenfél hatosánál vannak, de Solberg, a kapus sem szívbajos mikor egész pályás indításokat oszt a szélsők felé, összességében a nagy hiányzókon kívül is nagyon egységes csapat, tipikus skandi kézivel.

A spanyolok, hát így utólag ordas mák, hogy itt vannak. A középdöntőben már látszott, hogy fogy a szufla a lányoknál, a svédek ellen egy iksz, a japánok ellen egy nyögvenyelős siker, majd az oroszok beárazták őket, tízet közé téve, plusz még a franciákat ki is ejtették előlük. A románokat meg minket most nem volt nagy dolog verni, a montik ellen benne volt egy ki-ki meccsen, hogy nyernek, de a norvégok már más tészta lesz, mint az oroszok ellen kb. A húzóemberek már 30 pluszosok, nem csoda, hogy a végére elfáradnak, ez a négy közé jutás is órási siker nekik..

Szerintem nagyon sima lesz, ha tízet nem is, de 6-8 gólt lazán közé rakhatnak, a spanyol védelmen simán átfutnak majd, szóval 30 gólt simán összehoznak, tippem egy 34-27.

Norvégia (n) - Spanyolország (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp