Gondolom a legtöbben ezt a párosítást vártuk péntek reggel, csak épp azzal a módosítással, hogy ez a két válogatott majd a harmadik helyért csap össze, ehhez képest ez lesz a döntő, új világbajnoka lesz a sportágnak.

Mégis a hollandokat sokkal többre tartom, nekem a spanyolok még mindig mákos csapat, ügyesek, még meg is érdemlik a döntőt, de ordas makk, hogy itt vannak. A hollandok elviselték, hogy nincs Groot és Broch, akik a válogatott gerincei voltak, és sérülés miatt nincs Visser sem, aki a védekezésnek volt a főfő belső védője. A legnagyobb név Polman, jópár meccset ő nyert meg neki, ő az aki átlő 10 méterről, betör, de a szélső poszt sem idegen számára. A hollandokat a küzdeni tudás és a töretlen harci szellem juttatta a fináléba, végülis megérdemelten, hiszen amikor fontos volt, akkor nyertek, sőt verték a norvégokat is, úgy hogy -5 volt már közte. Voltak hullámvölgyek, rosszabb meccsek, de mindent összevetve elég stabilak. Wester a nemzeti csapatnál mindig extrán véd, gyorsan átfutnak az ellenfeleken, felállt fal ellen pedig a Polman-Abbingh-Van der Heijden trió nem olyan rossz.

A spanyolok először járnak ilyen magasságokban, de még mindig nem tudom róluk elhinni, hogy világbajnokok lehetnek. A norvégok elleni kiütés szép, meg megérdemelt, meg minden, csak a norvégoktól néha egy torna alatt nem látni annyi eladott labdát, amit ellenük műveltek. Ziccereket hagytak ki, beállósok 6 méterről beledobálgatták a labdát a kapusba, a heteseket lőtték a kapusba, nagyon gyenguszok voltak.

Nálam ez holland win, és amilyen ütemben termelik a gólokat, ez a 28-as határ könnyedén megugorható.

Hollandia (n) - Spanyolország (n): Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp