Szépen egyenletesen esik a mérkőzésre feldobott 2,5 over szorzója. Nem tagadom szeretek belekapaszkodni az ilyen könnyű sikerrel kecsegtető kimenetelekbe, hiszen ki akar izgulni a tétjéért. Jelentős hátrányba (behozhatatlannak tűnő 17 pont) került a tabellán a City, a ’Poolal szemben, s ez roppant kínos a címvédő szempontjából. Nehezen elképzelhető, hogy Kloppék a szezon végéig elveszítsenek 17 egységet, az eddigi 17 forduló alatt kettőt hullajtottak. Hazai oldalon az MU receptjében bíznak: Ljungberg (mint anno Solskjaer) megmenti a pocsékul kezdődő szezont.

Felsóhajtottak az Ágyúsok szurkolói hétfő este! Végre bajnokit nyert az Arsenal október 6-odika óta először! Ráadásul vert helyzetből a londoni rangadón a West Ham ellen sikerült felállni, úgy, hogy szűk 10 perc alatt hármat vágott a Martinelli, Pepe, Aubameyang trió. Aztán csütörtökön 0:2-ről is sikerült döntetlenre menteni Belgiumban az El-csoportkör záró meccsét! Érdekes, hogy az Arsenal legutóbbi hat tétmeccsén egyaránt kapta és rúgta is a gólokat és csupán a Frankfur (1:2) vendégszereplésekor nem esett négy gól a több találkozón igen! Nyilvánvaló, hogy az Ágyúsok védelme átjáróház, kevésbé gólerős csapatok is képesek ellenük találatokat elérni, mire lesz képes akkor a City. Ljungberg, egyenlőre nem tehet mást, beleáll csapatával az adok-kapokba. Úgy vélem, hogy ez néhány hónapig még biztosan így marad, érdemes lesz hosszútávon overezni a londoniak meccsein.

Talán lassan elengedi majd Guardiola az angol bajnokságot. Elképesztően jó szezont fut a Liverpool, s úgy tűnik, senki sem tudja vele tartani a lépést idén. Véleményem szerint, ha marad minden így, akkor februárra kimondják a manchesteri kékek, hogy elsőszámú cél a Bajnokok ligája megnyerése. Addig azonban próbálnak még zárkózni, s a vasárnapi rangadón is ők az esélyesek a három pontra. Számunkra azonban most az egyenletes góltermelés fontos. Nézzük, hogy állunk ebben! 44:19-es gólarány összességében hatvanhárom 16 forduló alatt, meccsenkénti átlagban majdnem négy találat bajnokinként! Ez a legmagasabb mutató a ligában! Zsinórban hét PL-meccsen is hozta a 2,5 overt a City, s most pedig győzelmi kényszerben van, s ellenfele az elkeseredetten küzdő, minden mérkőzését döntőnek betudó szétesett védelemmel rendelkező Arsenal.

Szerintem nem fogunk csalódni a 2,5-es over kimenetben, sőt talán már szünetre meglesz a három az Emirates-ben!

Arsenal - Manchester City: Gólok száma - Felett/alatt tipp