Ennél a CFR Cluj - Astra Giurgiu román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél jelen pillanatban az van, hogy a korábban sokáig éllovas, de nemrégiben a 2. helyre "leesett" házigazda CFR Cluj a jelenlegi listavezető Astra Giurgiu csapatát fogadja Kolozsváron. Nem csak országos szinten jelentős rangadóról van szó, hanem mindkét együttes esetében a bajnoki cím megszerzése a legfőbb célkitűzés.

Szerintem ebben a focielőzetesben mindössze csakis annyit fogok foglalkozni a vendég Astra Giurgiu csapatával, hogy gyorsan leírom, hogy ez a csapat jól szokik szerepelni idegenben, viszont ez a csapat most Kolozsváron a román bajnokság kimagaslóan és messze-messze legjobb hazai teljesítményét produkáló CFR Cluj ellen fog játszani. A Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) hazai mérlege imponáló: 10 mérkőzésen 9 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 27-2-es gólarány. Megismétlem, mert nem árt és tényleg nem történt elírás: a 10 hazai meccsen még veretlen a Kolozsvári Vasutas, ezeken 9 alkalommal győzött és mindössze csak 1 döntetlenje van, meccsenként majdnem 3 gólt szerez otthon az együttes és 10 találkozón mindössze csak összesen 2 gólt kapott hazai pályán.

Erre a CFR Cluj - Astra Giurgiu az lehet az egyik tét, hogy nyerni kellene hazai pályán, mert csakis ebben az esetben lehet ismét 1. helyezett a kolozsvári alakulat és csakis az újabb győzelem révén történhet majd meg nemsokára az, hogy a Kolozsvári Vasutas a román élvonalbeli focibajnokság 1. helyén zárja ezt a 2019-es esztendőt.

Pluszban még az is van tétnek Kolozsváron, hogy ez lesz Juan Emmanuel Culio búcsúmérkőzése. A vasutasok legendás focistája immár 36 éves, s úgy döntött, hogy visszavonul és családi okok miatt hazatér hazájába, Argentínába. Juan Emmanuel Culio többszörös román bajnok, többszörös román kupagyőztes és többszörös román Szuperkupa-győztes a kolozsváriakkal, de szintén a kolozsvári csapat mezében van sok Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzése is. Ő volt az a játékos, aki 2 gólt szerzett idegeben az AS Roma ellen és akinek köszönhetően a Kolozsvári Vasutas győzni bírt 2-1-re a római Olimpiai stadionban. Nagyon-nagyon sokat köszönhetnek ennek a csávónak, s úgy vélem, hogy hálájuk jeléül megpróbálják majd a lehető legszebben búcsúztatni az argentin focistát.

Tipp: CFR Cluj -1.5 gól ázsiai hendikep.

CFR Cluj - Astra Giurgiu: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp