Minden évben akad egy csapat, amelyik képes versenyt futni a Juventussal…kb. fél évig. Idén ez az Inter! Conte igazi ragadozóként gyűjti a trófeákat, míg Sarri csupán egy Európa Ligát nyert pályafutása során. A milánóiak jelenleg egy meccsel kevesebbet játszottak a Zebráknál, akikkel szemben három pont a hátrányuk. Aktuális ellenfelük a kiesési gondokkal küzdő roppant harmatos Genoa, igazából nem is értettem, hogyan adhatnak a bukmékerek a hazai győzelemre 1.35-ös szorzót! Aztán rájöttem, hogy hosszú az Inter oldalán a hiányzók névsora, de így is vállalom a tippet, mert a Griffek nagyon lent vannak.

Szóval Martinez az Internazionale második számú gólfelelőse eltiltott, ugyancsak sárgák miatt nem lesz a keretben a szűrő Brozovic. A sérültlista tetemes: Alexis Sanchez, Gagliardini, Barella, Sensi, Candreva, Asamoah. Kinek kell megoldani a genovaiak elleni ütközetet? Lukaku és Politano fogja alkotni a csatárduót. Előbbi már 10 gólnál jár a szezonban. A középpálya ugyan toldozott-foldozott, de a Vecino, Lazaro, Biraghi, D’Ambrosio négyesben több érték van, mint az egész Genoában. Háttul nagyon megvan Conte, viszont aggódhat a csapat hangulata miatt. Kiesett a Bl-ből az Inter, tavasszal az Európa ligában folytathatja, sorsukat a Barca elleni 1:2 pecsételte meg. A bajnokságban december 01-én győztek utoljára, azóta két döntetlen is becsúszott (Roma, Fio). Most úgy érzem, hogy a Conte faktor lesz a döntő, ki fogja agresszorkodni a győzelmet.

Lassan kilátástalan helyzetbe sodródik a Genoa. Legutóbbi hét bajnokiján 4 vereség 3 döntetlen a mérleg, október végén győztek utoljára (Brescia 3:1). Thiago Motta alakulata visszacsúszott a tabella 19. pozíciójába. Akárhogy nézem a legnagyobb értéke a csapatnak még mindig Pandev, aki már 36 éves, de nem lehet ott a San Siróban. A Griffek házi gólkirálya az ír Kouame is sérült. A tehetséges 20 éves Pinamonti nevében több fantázia van, mint a játékában, eddig csupán két gólt szerzett. Rajtuk kívül mindösszesen három olyan játékost tudtam összeszedni, aki nálam megüti a Serie A szintjét: a dán Schöne – meglehetősen formán kívül; Radovanovic – a szerb szűrő; s Sturaro – aki anno a Juvéban nem indult rosszul. Nem látom, hogyan tudná felvenni a kesztyűt a több sebből vérző Inter ellen ez a keret.

Nézzük a tényeket: adott egy eltiltásoktól, sérülésektől lukas Inter, aki még így is más szintet képvisel, mint aktuális ellenfele. Adott Antonio Conte a mentalitásával és győzni akarásával, aki valahogy mindig megoldotta a kötelezőket, ráadásul a Juve befogható pontszámban. A másik oldalon egy városi derbit elbukó Genoa, akiről úgy tűnik, nem fog kiderülni mit akar játszani, s legfőbbképp kikkel (mert a keret döntő többsége, alkalmatlan az olasz élvonalra). Nehéz meccsen, de valahogy be fogja húzni az Inter! Nincs kétségem, a hazai védelem lehozza majd ezt a meccset, csak az a kérdés, ki talál be: Lukaku, Skriniar vagy egy szöglet után de Vrij? A mentális erőfölény miatt össze fog jönni!

Inter - Genoa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp