"Most ugrik a majom a vízbe!" - jellegű lehet ez a Tottenham - Chelsea angol élvonalbeli bajnoki mérkőzés. Persze, azért még lehet akármi más is, de nagyon valószínű, hogy a hazaiak portugál menedzsere, Jose Mourinho számára emlékezetes találkozó lesz. Hiszen éppen Jose Mourinho edző az, aki sokat edzősködött a londoni Kékeknél és sok trófeát nyert a Chelsea menedzsereként. Az az előbb említett "sokat edzősködött" azt jelzi, hogy kétszer volt ott tréner és összesen mintegy 5 éven át volt a Chelsea menedzsere. Amelyik csapatnál, például, az első 3 év alatt 6 trófeát nyert (bajnoki cím, Szuperkupa, Ligakupa, stb.) ez ezen 3 év alatt minden hazai mérkőzésükön veretlen maradt a csapat. Most pedig ez a Jose Mourinho a Tottenham edzőjeként fogja pályára küldeni játékosait a Chelsea ellen. Hiába, na, változik a világ.

Tippem igazából nem egy tipp, hanem két tipp, hiszen az általam erre a találkozóra választott "HT/FT 1/1" egészen pontosan arról szól, hogy az 1. félidő végén a hazaiaknál lesz az előny, majd pedig a teljes játékidő végén ők fognak győzni. Természetesen némileg kockázatos számomra ez a dolog, hiszen ebben a hónapban gyakran még egy-egy mérkőzésnél sem bírtam eltalálni jól a tippet, most pedig egy adott meccsen belül két tippet szándékozok eltalálni. Hát... hogyan is fogalmazzak... Szerintem amennyiben a vendég Chelsea úgy fog teljesíteni, ahogyan én most így előre kigondolom, akkor nem lesz semmi probléma a tippemmel.

Ugyanis az addig okés számomra, hogy Dele Alli esetében kisebb meglepetést lehetett említeni az elmúlt meccseken, s annyira jól teljesített a csávó, hogy nagyon-nagyon, míg pedig az angol válogatott Harry Kane és a dél-koreai Heung-Min Son maradtak azok a megbízható játékosok, akik eddig is voltak. A Chelsea teljesítménye esetében van az a kevéske kérdőjeles dolog, ami miatt írtam korábban, hogy semmi probléma nem lesz a tippemmel, ha a vendég Chelsea úgy fog teljesíteni, ahogyan én előre kigondoltam. Zömében fiatal focisták alkotják a csapatot, akik még ráadásul mostanában formán kívül is vannak. Ha így maradnak még ennél a meccsnél is, s nem "esnek" újra bele a fiatalságra jellemző ingadozó teljesítmény másik végletébe és játszanak majd megint kiválóan, akkor nagyon valószínű, hogy nyertes lesz a tippem.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő HT/FT 1/1.

Tottenham - Chelsea: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp