Ismerjük jól a jelenlegi helyzetet: A Tottenham elküldte Maurizio Pochettino-t, és odavitte Jose Mourinho-t menedzsernek. A rövid távú hatás kétség kívül előnyös: 5 győzelem, 2 vereség a mérlege. A két vereség a Manchester United (1-2) és a Bayern München (1-3) elleni idegenbeli mérkőzésükön történt. A motivációs faktor működik, a csapat Mou-val simán javuló tendenciát mutat. Persze az átigazolási szezon mutatja majd meg, hogy a portugál személye mit jelent, hiszen akkor kezdi el a saját képére faragni a keretet. Ebben már nem olyan pozitív a jövőkép (pl. Fellaini megjelenése a radaron).

A Chelsea Frank Lampard menedzser alatt teljes átalakuláson esett át: nem csak megfiatalította a keretet, de egy dinamikus és friss játékot honosított meg. Azonban láthatóan ez a szisztéma még döcög: a legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket elbukták. Az Everton elleni 1-3-at még meg lehetett indokolni azzal, hogy a menedzserváltáson átesett Stolverkosok feltüzeltek voltak, de a Bournemouth elleni 0-1 a Stamford Bridge-n már tényleg ciki volt. Én így december végére egyértelműen a fáradtság jeleit vélem felfedezni a Kékek a játékában.

Ismerjük a pikantériáját is a mérkőzésnek: Mourinho legnagyobb angliai sikereit pontosan a Chelsea kispadján érte el, Lampard pedig egyik egykori kedvenc játékosa volt. Bizonyosak lehetünk abban, hogy mindkét oldal kispadja kellő mértékben motivált lesz. Az a kérdés, hogy ezt a motivációt melyik oldal tudja átragasztani a játékosokra. A Chelsea játékosai már nem emlékeznek Mourinho-ra, ők nem tudják átérezni a légkört. Lampard nem az belső égésű robbanó motor, aki a benne lévő érzelmet csak úgy ki tudná vetíteni a játékosokra. Ellenben a portugál szaki pontosan az a fajta edző, aki képes átragasztani a játékosaira azt a tüzet, ami benne forr. Én úgy gondolom, már csak emiatt a nagy érzelmi töltöttség miatt is esélyesebb a Tottenham a győzelemre, és ha hozzávesszük a jelenlegi formákat is, akkor nekem csak egy tippem maradhat: hazai győzelem, amit azért illik bebiztosítani egy kis DNB opcióval.

Tottenham - Chelsea: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp