A Juventus játéka mostanság sokszor akadozik, nyögvenyelősen mennek előre, de ilyenkor mindig jön egy váratlan mozdulat valamelyik zsenitől, ami továbblendíti őket. Például legutóbb Cristiano Ronaldo fejese, amin most ájuldozik a fél világ. Maurizio Sarri kezdi megszokni a csapatot, sőt a játékosok is őt, nekem szimpi a csapat.

Ezért is ért mindenkit váratlanul a december 7-i Lazio-Juventus mérkőzés a Stadio Olimpico-ban. Persze ott is domináltak egy félidőt, de az első játékrész ráadás pillanataiban Luiz Felipe fejese full mattolta őket fejben. Én azt láttam nagy hibának, mert ettől a góltól összezuhantak a második játékrészre. Juan Cuadrado 69. perces piros lapját is erre vezetem vissza. Nem egy szokványos dolog ez az összezuhanás az Öreg Hölgytől, ezért is ért mindenkit meglepetésként. Az hogy végül nem 2-1 lett a vége, hanem 3-1 (lehetett volna 4-1 is, ha Ciro Immobile nem hibázik büntetőt), már édesmindegy, azt a mérkőzést a 45. percben bukták el fejben.

Mi várható két héttel később? Egyrészt ezt a meccs nem Rómában, hanem Szaúd-Arábiában lesz: mindkét csapat repülőre pattant és átutazta a fél világot ezért a hülye mérkőzésért. Ott viszont a Lazio lesz idegenben, mert Juve-szurkerek a világon mindenhol vannak, pláne Ronaldo-szurkerek. Szóval egy kicsit máshogy fognak alakulni a körülmények. Erre rá is játszanak a torinóiak, mivel külön mezzel készülnek, amire arab nyelven fogják felírni a játékosok nevét, és egy klasszik típusú mezt dobnak piacra csak erre az alkalomra.

A másik fontos tényező a motiváció lesz. Egyrészt megemlítettem, hogy a Juve feltüzeltebb lesz a bajnoki vereség miatt. Ehhez tevődik hozzá a két évvel ezelőtti Szuperkupa vereségük is. Az egy nagyon jó kis meccs volt, amit a Stadio Olimpico-ban tartottak. 2-0-ra vezetett a Lazio, Paulo Dybala a vége előtt egalizált, majd jött a ráadás, és Jordan Lukaku megnyerte a meccset 3-2-re a Sasoknak. Na, azért a meccsért is revansot kell vennie a Juventusnak.

Ezek alapján én Juventus győzelmet várok, amit egy DNB-vel biztosítanék be.

Juventus - Lazio: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp