Széles mosollyal zártam a szombat estét, mikor lefekvés előtt a vasárnapi meccsek szorzói között rátaláltam a Real győzelmére. Annyira jellemző hiba ez a bukmékereknél, hogy most már úgy érzem kötelező itt megosztanom. Két döntetlen és rossz meccs után lehúzzák a madridi legénységet, s a reális 1.20 körüli szorzó helyett bőven 1.30 fölé lövik győzelmüket. Köszönöm szépen élnék vele!

Nézzük, mi történik pontosan. Pörög a Valencia, jól megy a Denevéreknek. Szögezzük le, hogy a Real jelenlegi kerete bőven túlértékelt. Az, hogy a szakértők 1 milliárd euró fölé lövik a játékosok értékét egy vicc! Inkább szól ez a szám a klub nimbuszának, mint a jelenlegi valós teljesítménynek. A napnál is világosabb, hogy Zidan BL-triplázó csapatának nyomába sem ér a jelenlegi, de mégis mindenütt állják a sarat a blancók! Szóval a valenciai meccs…aki látta, értelmezte a pályán történteket, az kimondja, hogy egy elvesztett meccsből lett mégis döntetlen a 96. percben Benzema által. Uralta a meccset látszólag a Real, de pont az a tipikus összecsapás volt, ahol hiába a labdabirtoklási és kapura lövési fölény, mégis végig azt éreztem, hogy az történik a pályán amit Celades mester akar. Erre mondják az okosok, hogy kontrolálta a meccset a Valencia, de nem bírta ki a hajrában a nyomást. S akkor a klasszikusról. Sajnos kevés volt a foci, amit értetlenkedve fogadtak sokan. Nagyon erős manipulációban él a társadalmunk, s a katalán-spanyol ellentétek meglehetősen alulkezeltek a hírekben, s főként azok voltak a mérkőzés kapcsán. Jó példa, amikor leállt a meccs, a kamerák rögtön elzárták a világot a valódi okoktól. Eszembe jutott anno tragikus a Juve-’Pool, ahol a fociünnep egy borzalmas estébe torkollott egy értékelhetetlen meccsel. Szóval, ha hisszük, ha nem a játékosok is emberek, s most az el clasico nem a fociról szólt. Minden nehézség és rosszul kinéző játék ellenére a barcelonai 0:0 jó a Reálnak, s valahol Messiék kritikája is, hogy a jelenlegi magához képes harmatos fővárosi csapat tartani tudja vele a lépést! Győztek a katalánok szombaton, most a madridiak jönnek, hogy folytatódjon a fej-fej melletti versenyfutás. Összegezve, egészen más lesz a Bilbao elleni összecsapás, mint az utolsó két forduló. Modric és Valverde összekapja a középpályát és lefocizza aktuális ellenfelét Zidane csapata, két okból: az ellenfél nem olyan erős, mint az utóbbi kettő volt!; nem lesznek olyan körülmények (politikai-média nyomás), amelyek befolyásolják majd magát a játékot.

Jó, jó simán nyerné a magyar bajnokságot a Bilbao, kellőképpen erős a LaLigához ez a gárda. De…amig az Eiberrral nem bír (0:0), vagy kikap a Betistől (3:2), a baszk alakulat, mit várhatunk el tőlük a Bernabeuban. Persze vannak nagy értékeik: Inaki Williams (50 millió euróra taksált), vagy a cséká Muniain (aki sérülés miatt kihagyja a találkozót). Mégis látni kell, hogy ők a lesajnált Reálba be sem férnének. A realitás részükről a tisztes helytállás lesz, ami lehet, hogy kimerül egy 80. percig tartott 1:1-ben (aztán kapnak kettőt), vagy egy félidei 2:0 után, dominálni tudják a második 45 percet és szereznek egy gólt.

Nem tehetek mást, mint megköszönöm a bukiknak eme szép adventi ajándékot. Nagyon remélem, hogy nem lesz belőle karácsonyi pofára esés!

Real Madrid - Athletic Club Bilbao: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp