A szokásos gyilkos módon felpörögnek az események a szigetországban. Két napon belül újra pályára lép a mezőny. A Szentek egy bravúros győzelemből, míg a vendégek egy hazai sikerből érkeznek a mérkőzésbe. Érdekes meccs, lesz, melyen jó szorzón foghatunk egy kényelmes overt!

Azt gondoltam a Leicester elleni 0:9 után, hogy az osztrák Hasenhüttl napjai meg vannak számlálva. Nem így történt! Kitartott a klub a tréner mellett, s egy hónap alatt kimászott a gödörből a Southampton. Az első zajos eredmény az Emiratesben sült el, ahol az Arsenaltól majdnem sikerült elrabolni a három pontot, Lacazette csak a 96. percben egyenlített (2:2). Aztán hozta a kötelezőket a kikötőváros csapata (Norwich, Watford 2:1), s bár a West Hamtől és a Newcastle-től kikapott, mégis sikerült kettőt nyerni zsinórban. Legutóbb Londonban karácsonykor a Chelsea-t tréfálták meg idegenben (0:2). Hasenhüttl a 4-4-2es felállást részesíti előnyben, Danny Ings már 11 gólos a felállásban érdekes mód ő csak csereként állt be a legutóbbi meccsen. Obefemi és Admas volt a két ék a Lampardék ellen, és előbbi góllal hálálta meg a bizalmat. Örömteli a fogadás szempontjából, hogy a Szentek szépen kapják és rúgják a gólokat a 23:37-es mutató összesen hatvan találat ad ki, azaz hármas fölötti átlag meccsenként!

Roy Hudson csapata a Crystal Palace a háromcsatáros rendszer ellenére viszonylag kevés gólt szerez. Pedig igen jó a „fegyverpark”: Benteke, Ayew és Zaha! Mégis csupán 17 gólig jutottak a fővárosiak a 19 forduló alatt! Meg is van, hogy a 1,5 overt mért lőtték ilyen magasra a bukik. A vendégek impotenciájára építenek az irodák. Valós lehet az aggodalom, mert legutóbbi két idegenbeli meccsén a Palace harmatos eredményeket mutatott: Newcastle 1:0-s vereség, míg a Watford ellen 0:0. Mindkét akkori ellenfele öt középpályással állt fel, s ez leszűkítette Hudson támadóinak területét, akik legyünk őszinték nincsenek életük formájában. Most viszont az igencsak ingatag védelemmel felálló Southampton ellen több lehetőségük lesz!

Azt várom a meccstől, hogy a hazaiak legutóbbi két idegenbeli győzelmükön felbuzdulva, újabb három pontra törnek majd otthon. A szezonban haloványan teljesítő vendégtámadók számára talán ez a meccs lesz a sorsfordító. Nem áll be védekezni, széttördelni a játékot a Southampton, mégsem olyan erős, hogy képes legyen 60-70 százalékban birtokolni a labdát. Azt gondolom, hogy az ünnepi időszakban csökken valamelyest a koncentráció is, és a védelmi megingások, hibák száma növekszik. Szerintem mindkét oldalon van olyan támadó, aki legalább egyszer képes lesz betalálni!

Southampton - Crystal Palace: Gólok száma - Felett/alatt tipp