Az Anaheim a főcsoport utolsó helyén áll holtversenyben a Kins és Sharks együtteseivel. Az utóbbi időben azért jöttek már jobb eredmények, de szinte biztos, hogy hamarosan megint az utolsó helyen fognak kikötni. Akkora a sérült lista a hazaiaknál, és nem is kis nevek, amivel nagyon nehéz bármit is kezdeni. A hajnali meccsen Getzlaf, Rakell és Silfverberg játéka is kérdéses, ami azért baj, ők hárman a csapat legjobbjai. Mind a hárman 25 pontosak, és ha már csak egy kiesne, az is nagy érvágás lenne, de hogy mind a három... az felér egy atom + napalm kombóval. És akkor még ott van Ritchie vagy Terry, magyarán a támadók majdnem fele sérült. Viszont a védelemben meg nincs olyan kaliberű játékos, aki le tudna hozni egy meccset a kacsáknak, ezt biztosra merem állítani. Kapuban Miller és Gibson se a legbiztosabb kezű kapus, alig tud 90% felett mindkettő.

A Vegas ezzel szemben elég megnyugtató helyről várja a hajnali meccset. A főcsoport 4. helyén vannak, és 2-3 jó meccsel a második hely sem elérhetetlen akár már az újévre. Két hiányzó van itt is, Eakin és Glass, de egyik sem túl meghatározó idén. Itt Pacioretty vezeti a házi pontversenyt, aki 40 meccsen 37 pontot szerzett. Őt Stone követi 35 ponttal, majd Karlsson 32 ponttal, de Marchessault sincs nagyon lemaradva, neki 27 van. Mint már írtam, a hazaiknál még 30 közelében sincs senki. Kapuban Fleury és Subban hajszálpontosan ugyanannyin állnak, 91%-on, szerintem erre a meccsre bedobják Subban-t kezdőnek.

Nem sok jót jósolok a kacsáknak. Az emberelőnyökben és az emberhátrányos védekezésben is messze jobb a Vegas, ennyi hiányzóval kisebb csoda lenne a hazaiaknak még egy pont mentés is. A bátrabbak szerintem a hendikeppes vendég sikert is felpakolhatják, vagy a 4 Vegas gólt minimum. A védelem is jobb a vendégeknél, a támadó szekciót meg ebben a helyzetben össze nem lehet hasonlítani. A rendes játékidős vendég győzelemben eléggé biztos vagyok, akár nagyobb téttel is merném javasolni.

Anaheim Ducks - Vegas Golden Knights: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp