Az Arsenal Mikel Artetával a kispadon nem nyert még, igaz egyetlen mérkőzése volt a spanyolnak Bournemouth-ban (1-1). Én még nem tudok véleményt nyilvánítani a spanyol képességeiről, mindenesetre nem egy nagy motivátor, ha egy gyenge csapatnál nem sikerült nyerni. Azért történt ott jó dolog is a csapattal: lesérült Sokratis Papastathopoulos. Az Ágyúsok azért örülhetnek ennek a hírnek, mert nála gyengébb védő ritkán látható a pályán ilyen nagy csapatban. A helyén az egy meccses eltiltásából visszatérő Calum Chambers várható, aki szintén nem egy professzor. A párja továbbra is David Luiz, aki a korábbi csapata ellen lép pályára, ez biztos túlfűtöttséget eredményez az amúgy is vehemens játékában (mehet a sárga rá). Továbbra sincs balhátvédje a csapatnak (Kieran Tierney és Sead Kolasinac sérült), így Bukayo Saka kezdhet, aki egyébként támadó játékos.

A Chelsea olyan mintha két csapatból állna: az egyik kinyírja a Spurst (2-0), a másik hazai pályán kap ki a Southamptontól (0-2). Melyiknek higgyünk? Én mindkettőnek. Abban látom ezt a kettősséget, hogy a nagy csapatok ellen sokkal jobban felszívja magát ez a fiatal csapat, mint teszi ezt a gyenge ellenfelek ellen. Frank Lampard menedzsernek ez lehet majd a feladata: konzisztensé tenni a fiatalok játékát.

A Chelsea most nagy csapat ellen játszik az Emiratesben. Azt olvastam, hogy Arteta végre beteszi a kezdőbe Alexandre Lacazette-t, akit Freddie Ljungberg valami miatt partvonalra tett. Ezzel Pierre-Emerick Aubameyang kicsit visszatolva mehet, ami jót tesz, mert a gyorsaságát jobban kamatoztathatja. Én tehát ebben látok potenciált a hazai csapatnál. A vendégeknél Willian és Mason Mount is ott lesz újra, ami szintén jót jelent gólok szempontjából.

Elolvastam több előzetest is, mindenki 2-2, 3-2 körüli végeredményt jósol. Nekem az Arsenal múlt heti játéka miatt nem tetszik a tipp, mert Arteta már az első meccsén sem tudott nagyot dobni, most sem sikerülhet. A Kékek hektikusak, nagyok ellen jók. Inkább ezért feléjük hajlok, de jobb a gólokra menni (mindkét csapat lő gólt) még ilyen alacsony szorzón is.

Arsenal - Chelsea: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp