A világbajnokság után komplett fordulót rendeznek a magyar női kézilabda-bajnokságban, az újonc szombathelyiek látogatnak a Hódosba, oda ahova szívesen senki se jár.

A debreceniek majd két hónapja játszottak utoljára hazai közönség előtt, azóta eltelt egy világbajnokság, így újult erővel csaphatják meg a vas megyeieket. A debreceni Hódos azért híres arról, hogy parádés a szurkolás, és a top csapatok kivételével mások nem nagyon jutnak pontokhoz. A világbajnokságon hat játékosuk szerepelt, a csapat többi része otthon edzett. A múlt héten Nagybányán vettek részt egy tornán, de még Jelena Deszpotovics és Elke Karsten nélkül, szóval azért eléggé játékban vannak a nem vb-s tagok is, kőkemény felkészüléssel még így karácsony tájékán is. Idén a Hódosban még veretlenek, kötelező a win hazai oldalon, akár a Fradira is feljöhetnek a második helyre, és az év végi dobogó sem ördögtől való gondolat.

Már tavaly is megénekeltem, hogy az NB1 és az NB1/B között óriási a szakadék, most a szombathelyiek kicsit rám cáfoltak, a másik feljutó Szent IStvánt verték, plusz otthon sikerült két bravúr győzelem, lehet elég lesz a bent maradáshoz. Azért arról sem szabad megfeledkezni, hogy először játszanak a Hódosban, a körülményeket szokni kell a meccs elején, a másik meg az a majd 500 kilometeres táv, ami a két várost elválasztja, gondolom én nem a legfittebben érkeznek a játékosok egy 5-6 órás út után. Idegenben az Érd és a Siófok is nagyon elpáholta őket, de legutóbb az MTK is nyolcat tett közé, nekik nem idegenben kell nekik kiharcolni a bentmaradást.

Összességében sima debreceni győzelemnek kéne lennie, és szerintem lesz is, hetet illene közé rakni.

DVSC Schaeffler (n) - Szombathelyi KKA (n): Hendikep - Hendikep tipp